Έσωσε τον βαθμό αλλά υποχώρησε στη δεύτερη θέση η ΑΕΛ (vid)

Κατάφερε να αποφύγει τη δεύτερη της ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά δεν θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή η ΑΕΛ που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Εθνικό στο λασπωμένο «Δασάκι». Οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό, όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου (0-0) που έγινε στο Τσίρειο.
 
Η ομάδα της Λεμεσού υποχώρησε στη δεύτερη θέση με 37 βαθμούς (όσους έχει και ο ΑΠΟΕΛ), δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, ενώ ο Εθνικός κλείνει το 2016 με 18 βαθμούς. 
 

 
Για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου δέχθηκε δύο τέρματα (η πρώτη ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην «Αρένα»), εντούτοις αυτή τη φορά κατάφερε να αποτρέψει την ήττα.
 
Στη «λασπομαχία» που έγινε στο «Δασάκι» ο Εθνικός προηγήθηκε 2-0, όμως η ΑΕΛ αντέδρασε και ισοφάρισε 2-2, μειώνοντας αρχικά με πέναλτι του Μπουένο στο 45’ και εξαιρετικό βολ-πλανέ του Σόουζα. Και για τους δύο παίκτες της ΑΕΛ ήταν το τρίτο φετινό τέρμα.
 
Πέναλτι ζήτησε ο Εθνικός στο 90’ με το σκορ στο 2-2 σε ανατροπή του Χατζηβασίλη από τον Ρόμο, με τον Αβραάμ Τσούκκα να μην υποδεικνύει (λανθασμένα όπως φαίνεται στην επαναλήπτική προβολή) την παράβαση.
Προβάδισμα Εθνικού
Στο 18’ ο Εθνικός άνοιξε το σκορ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Κατσιαράβα, ο οποίος αφού άδειασε τους Σιέλη και Φορτούνα «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ζελάγια που έγραψε το 1-0.
 
Στο 35’ η ομάδα της Άχνας διπλασίασε τα τέρματα της με τον πρώτο της σκόρερ, Κατσιαράβα να εκμεταλλεύεται τη σέντρα ακριβείας του Φιλίποφ και με κεφαλιά να πετυχαίνει το έννατο φετινό του γκολ για το 2-0.
Αντεπίθεση της ΑΕΛ
Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΛ μείωσε στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουένο σε καθαρή ανατροπή του Ουέλιγκτον από τον Στόιτζεφ.   
Το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έχασαν από μια σπουδαία ευκαιρία με τους Χατζηβασίλη ο Εθνικός στο 49’ και Ουέλιγκτον η ΑΕΛ στο 54’.
 
Η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει με εξαιρετικό βολ-πλανέ του Σόουζα στο 88’.
 
Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Στόιτσεφ, Αράμπαλ, Γκριγκαλάβα (52΄ Ντόβνια), Κατσαράβα (89΄ Παπαγεωργίου), Χατζηβασίλης, Ενέσκου, Κυπριανού, Σικάρσκι, Φιλίποφ, Ζελάγια.
ΑΕΛ: Ρομό, Τζούνιορ, Σιέλης, Ζόουζα, Σαβανέ (71΄ Ηλία), Αϊρόσα, Σοάρες, Μπουένο (70΄ Νικολάου), Γεωργιάδης, Ουέλινγκτον, Φορτούνα (85΄ Μαύρου).