Ο Καθηγητής ΤΕΠΑΚ Α. Θεοχάρους απαντά για την παραίτηση του Αντιπρύτανη

  Ο Καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) Αντώνης Θεοχάρους, με αφορμή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ Καθηγητή Φώτη Μ. Παναγίδη, σε ανακοίνωση του, σημειώνει ότι “στις 7 Ιουλίου 2016 υπέβαλα καταγγελία για το πειθαρχικό παράπτωμα της τριπλοθεσίας από μέρους του αντιπρύτανη οικονομικών Φ. Παναγίδη”.

Παραιτήθηκε φοβούμενος για την ακεραιότητα του ο Αντιπρύτανης του ΤΕΠΑΚ

Οπως αναφέρει, “με την πάροδο περίπου 4 μηνών (χωρίς καμία ανταπόκριση) πληροφορήθηκα (ανεπίσημα) ότι ο Φ. Παναγίδης αντί τουλάχιστον να συμμορφωθεί, υπέβαλε επίσημα στο πρυτανικό συμβούλιο αίτημα για να του χορηγηθεί άδεια να συνεχίσει να διδάσκει στο εξωτερικό”.

Αυτό, προσθέτει τον ανάγκασε να ζητήσει άμεση σύγκληση της ολομέλειας των κοσμητόρων, η οποία έγινε μετά από δεκαπέντε ημέρες υπό την προεδρία του Π. Θεοδοσίου.

Ο κ. Θεοχάρους κατακρίνει τόσο τον κ. Θεοδοσίου για την απόφαση που λήφθηκε όσο και νομική λειτουργό του Πανεπιστημίου ότι “δεν έπραξε ορθά τα καθήκοντα της” και αναφέρει ότι ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προσφυγής στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

“Εξ όσων γνωρίζω ο πρύτανης παρέχει πλήρη κάλυψη στον Φ. Παναγίδη και για ακόμη μια φορά η ανασταλτικότητα του έχουν οδηγήσει τα γεγονότα σε τέλμα. Παρακαλώ το Συμβούλιο να ζητήσει από το πρυτανικό συμβούλιο και του κοσμήτορες να σεβαστούν τους νόμους και να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για αν τεθεί τέρμα στη συνεχιζόμενη εκτροπή”, προσθέτει.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κλήρωση Τζόκερ-Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17 εκατ. ευρώ
Ψηφίστηκε νόμος για μεγαλύτερη διαφάνεια στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στην περιοχή Μονής λόγω έργων
Στις τοπικές αρχές η αρμοδιότητα για επικίνδυνες οικοδομές μέχρι 31 Μαρτίου
Συνέχιση επιδοτήσεων για αδύναμους και πάταξη αισχροκέρδειας ζητεί η Ένωση Καταναλωτών
Θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για τον παιδικό καρκίνο η Βουλή
Συμβουλές Δήμου Λεμεσού προς δημότες ενόψει βροχοπτώσεων
Υπέρ επιμήκυνσης πληρωμής εξωδίκων και αύξησης ορίου βαθμών ποινής ο Βαφεάδης
Στη Νομική Υπηρεσία το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο για τα ασθενοφόρα
Παράταση μεταφοράς ευθύνης ελέγχου επικίνδυνων οικοδομών σε ΕΟΑ ως Μάρτιο 2025