AHK: O Αδάμος Κοντός αναλαμβάνει νέος αν. γενικός διευθυντής

Τον κ. Αδάμο Κοντό εισηγήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της ΑΗΚ στον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για να αναλάβει καθήκοντα ως ο νέος αναπληρωτής διευθυντής του Oργανισμού. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στόχος του κ. Λακκοτρύπη είναι να καταθέσει την πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο εντός της ημέρας. 
 
Ο κ. Κοντός ανέλαβε πρόσφατα, μετά τον διαχωρισμό της ΑΗΚ, ως Εκτελεστικός Διευθυντής Δικτύων. Το όνομά του είχε προταθεί από τον υπουργό μαζί με αυτό του κ. Αλέξη Μιχαήλ ο οποίος ανέλαβε ως Εκτελεστικός Διευθυντής Παραγωγής και Προμήθειας, προς το Δ.Σ. όταν απερρίφθη η επιθυμία του συμβουλίου για επέκταση της θητείας του κ. Αντώνη Πατσαλή. 
Ωστόσο, ο κ. Μιχαήλ ήδη δήλωσε στο διοικητικό συμβούλιο ότι δεν νιώθει έτοιμος να αναλάβει.
 
Για τη θέση θα γίνει ανοικτή προκήρυξη για τα επόμενα πέντε χρόνια. 
Ο νυν αναπληρωτής γενικός διευθυντής κ. Αντώνης Πατσαλής αφυπηρετεί την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. Κατ’ επέκταση στόχος είναι να πάει η πρόταση για τον κ. Κοντό στο υπουργικό σήμερα Τετάρτη και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. 
  
Ποιος είναι ο Αδάμος Κοντός 
Το βιογραφικό του κ. Κοντού είναι άκρως εντυπωσιακό. Διαθέτει BSc Electrical Engineering, MEng Electrical Engineering, PhD, MBA, ΜΙΕΕΕ και είναι μέλος του ΕΤΕΚ. 
Προτού αναλάβει καθήκοντα Εκτελεστικού Διευθυντή Δικτύων στην Επιχειρηματική Μονάδα Δικτύων τον Ιούνιο του 2016 διετέλεσε βοηθός διευθυντής (Περιφέρειας) στη διεύθυνση Ιδιοκτήτη Συστήματος Διανομής Επιχειρηματικής Μονάδας Δικτύων. Είναι 56 ετών και εργάζεται στην ΑΗΚ τα τελευταία 26 χρόνια.