Ανατροπή! Αποφυλακίζεται ο γιος του Συλλούρη – Ξέσπα η μητέρα του θύματος

Με ανατρεπτική απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο αποφυλακίζει τον γιο του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, Κυριάκο, για το θανατηφόρο δυστύχημα στο οποίο «έσβησε» στην άσφαλτο ο 26χρονος Πέτρος Καραπατέας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο με την απόφασή του ακυρώνει την ποινή φυλάκισης ενός έτους που επιβλήθηκε στον 21χρονο Κυριάκο Συλλούρη, αφήνοντάς τον ελεύθερο και κρίνοντας ότι οι μήνες που εξέτισε στην φυλακή είναι ικανοποιητικοί.

Μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ η χαροκαμένη μάνα του άτυχου Πέτρου, ξέσπασε κατά της απόφασης του Δικαστηρίου ενώ διερωτήθηκε αν αυτή είναι η δικαιοσύνη που θέλουμε να έχουμε στην Κύπρο και ποια τα μηνύματα που στέλνει αυτή η απόφαση σε όσους διαπράττουν ένα αδίκημα.

«Με την απόφασή του το Δικαστήριο μας λέει σκοτώστε, οδηγήστε ανεύθυνα φτάνει να ξέρετε κάποιον πολιτικό. Εγώ ζήτησα από τη πρώτη στιγμή να δικαστεί όπως θα δικαζόταν το δικό μου παιδί. Το δικό μου παιδί θα έμενε στο νοσοκομείο και θα έμενε στο φρουραρχείο;» διερωτήθηκε η Κούλα Καραπατέα.

Επιπρόσθετα, η χαροκαμένη μάνα σημείωσε πως η απόφαση του Δικαστηρίου προσβάλλει την μνήμη του παιδιού της και την αξιοπρέπεια και «ούτε ένας δεν ζήτησε ένα συγνώμη για ότι συνέβη».

Επίσης η κ. Καραπατέα ανέφερε ότι «η οικογένεια Συλλούρη ήθελε τα Χριστούγεννα να έχει το παιδί τους στο σπίτι. Το δικό μου;» ενώ κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης «δέχθηκε απειλές για αγωγές και είχαν χάσει το φάκελο της υπόθεσης και για 3 μήνες δεν τον βρίσκανε μέχρι που παρενέβη η οικογένεια μας».

«Δυο μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές ανέβαλαν συνέχεια τη δίκη επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες, μια ότι είχε μάθημα και την άλλη ότι έλειπε σε ταξίδι, προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί η υπόθεση και να πλήξει τον κ. Συλλούρη. Ο ένας χρόνος φυλακή ήταν ένα μέρος της ποινής που του επιβλήθηκε για το χαμό του γιου μου. Αλλά ούτε αυτή δεν την ήθελαν. Εγώ ξέρω ότι τη λέξη συγνώμη την μαθαίνουμε από μωρά και αυτοί δεν είπανε ούτε αυτή τη λέξη. Και αυτοί οι άνθρωποι βγαίνουν στην τηλεόραση και μιλάνε για δικαιοσύνη;»
  

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκαν οι υποψήφιοι ΠτΔ για το ΕΔΑΔ, δεν πληρούσαν τα κριτήρια-«Δεν θυμάμαι ξανά παρόμοια εξέλιξη»
Στο πλευρό του Λοϊζίδη το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Ισότητα-«Απαράδεκτη απόπειρα φίμωσης»
Στο Δικαστήριο τέσσερις υποθέσεις για ξέπλυμα χρήματος-Δεσμεύτηκαν πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ εντός του 2024
Λήψη μέτρων μετά τα επεισόδια σε μπαρ στη Λάρνακα-Ενισχύεται η αστυνόμευση
Πυρά ΑΚΕΛ για την πειθαρχική δίωξη Λοϊζίδη-«Τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν σ’ επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια»
Πρόστιμο καμπάνα σε δύο εταιρίες για θέματα ασφάλειας στην εργασία
Αθώοι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 24χρονης-Βίντεο γύρισε μπούμερανγκ την υπόθεση, αναξιόπιστη η μάρτυρας
Εργασίες καθαρισμού οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου–Λάρνακας
Το Εφετείο μείωσε στο μισό ποινή φυλάκισης για σεξουαλικές πράξεις με ανήλικη
Πυρκαγιά σε γεννήτρια στον ιππόδρομο στον Άγιο Δομέτιο