Δεν μπορεί να εκφεύγει των αρχών και αξιών της Ε.Ε. η λύση του Κυπριακού

Οι όποιες δημόσιες θέσεις εκφράζονται από τουρκοκυπριακής πλευράς ως προϋποθέσεις λύσης του Κυπριακού, όχι μόνο δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, αλλά δεν υποβοηθούν, ούτε τη διαδικασία ούτε την επιδιωκόμενη λύση, διαμηνύει ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Σε γραπτή του δήλωση, ως απάντηση στις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί ότι δεν μπορεί να υπάρξουν δημοψηφίσματα χωρίς εκ περιτροπής προεδρία και με μηδενικές εγγυήσεις, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καθορίσει σαφώς τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να διαπραγματευτεί, τα οποία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανησυχίες και προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων.
 
«Σε αυτή την κρίσιμη και λεπτή φάση που διέρχεται ο διάλογος, οι όποιες δημόσιες θέσεις εκφράζονται από τουρκοκυπριακής πλευράς ως προϋποθέσεις λύσης του Κυπριακού, όχι μόνο δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, αλλά και θεωρούμε ότι δεν υποβοηθούν ούτε τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ούτε την επιδιωκόμενη λύση η οποία θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του συνόλου του κυπριακού λαού», προσθέτει.
 
«Μια επιδιωκόμενη λύση», συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος, «που δεν μπορεί να εκφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου και ούτε φυσικά των αρχών και αξιών της Ε.Ε., κράτος μέλος της οποίας είναι και θα συνεχίσει να είναι και μετά από μια ενδεχόμενη λύση η Κυπριακή Δημοκρατία».
 
«Αυτό που επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση και ειδικότερα προς την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι, αντί δηλώσεων, την ανάγκη να επικεντρωθούμε στο αμέσως επόμενο διάστημα στο στόχο ελαχιστοποίησης των υπαρχουσών διαφορών, προκειμένου να υπάρχει πραγματική προοπτική επιτυχίας στη διάσκεψη, στη Γενεύη», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Θεματοφύλακας των δημοκρατικών θεσμών η Βουλή
Χρέος να εργαστούμε για μία Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη είπε η ΠτΒ
Έτοιμος, ακόμη και σήμερα, για επανέναρξη των συνομιλιών ο Πρόεδρος
Κυπριακό και κατάσταση στην Ουκρανία στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Αλέν Μπερσέ
Την ετοιμότητα της Κύπρου για ενδεχόμενες εκκενώσεις από Λίβανο εξέφρασε ο ΠτΔ
Νέο παραλήρημα Τατάρ-«Η τριμερής είναι κόλπο για να μας πάνε σε ομοσπονδία»
Αντιδρά στην αύξηση Βρετανών στρατιωτών στην Κύπρο ο Τατάρ-«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις μαζί με την Τουρκία»
Κυπριακό, οικονομία, διαφθορά συζήτησε ο ΓΓ ΑΚΕΛ με απόδημους στη ΝΥ
Ζητά διαχωρισμό των εκλογικών διαδικασιών ο Θεμιστοκλέους-Οι προτάσεις νόμου που κατέθεσε
Από το 2026 ο μόνιμος αναπληρωτής του Προέδρου της Βουλής-Επιστρέφουν με εισηγήσεις τα κόμματα