«Οφειλές μισού εκατ. του ΑΠΟΕΛ στο κράτος» – Τι απαντούν οι «γαλαζοκίτρινοι»

Για οφειλές αθλητικών σωματείων στο κράτος που υπερβαίνουν τα δύο εκατ. ευρώ κάνει λόγο η Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων ο ΑΠΟΕΛ οφείλει στο κράτος πέραν του μισού εκατομμυρίου.
 
Σε επικοινωνία που είχε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ με τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ λέχθηκε πως η εταιρεία καταβάλλει μηνιαίως και χωρίς καθυστέρηση το ποσό που προνοεί το σχέδιο αποπληρωμής οφειλών ποδοσφαιρικών σωματείων προς το κράτος που συστάθηκε τον Ιούνη του 2007.
 
Οι οφειλές όλων των σωματείων προς το κράτος πριν τον Μάη του 2007 έχουν «παγοποιηθεί» μετά από συμφωνία των αθλητικών σωματείων με το κράτος. (δείτε εδώ την παρουσίαση σχεδίου αποπληρωμής των οφειλών των ποδοσφαιρικών σωματείων προς το κράτος).
 
 
 
Αναλυτικά το δημοσίευμα του ΚΥΠΕ
«Πέραν των 2 εκ. σε πρόστιμα χρωστούν αθλητικά σωματεία, μισό εκ. χρωστά ομάδα της Λευκωσίας
 
Εντάλματα που υπερβαίνουν συνολικά τα €2 εκ. εκκρεμούν κατά αθλητικών σωματείων, ενώ ιστορικό σωματείο της Λευκωσίας χρωστά πέραν του μισού εκ. ευρώ.
 
Την ίδια ώρα, τα ανεκτέλεστα εντάλματα της Αστυνομίας συνεχίζουν να συσσωρεύονται, με το κράτος να χάνει έσοδα, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για το 2015. Μέχρι τον Μάρτιο του 2016, η συνολική αξία των ανεκτέλεστων ενταλμάτων υπερέβαινε τα €246 εκ., εκ των οποίων τα 21,7 εκ. αφορούσαν τροχαίες παραβάσεις.
 
Συγκεκριμένα, η έκθεση κάνει αναφορά στην «περίπτωση γνωστού αθλητικού σωματείου της Λευκωσίας, εναντίον του οποίου εκκρεμούν εντάλματα προστίμου πέραν των €500.000», ενώ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, πρόκειται για τον ΑΠΟΕΛ.
 
Προστίθεται ότι παρά το γεγονός ότι από το 2007 συστάθηκε σχέδιο αποπληρωμής οφειλών ποδοσφαιρικών σωματείων προς το κράτος, «εντούτοις οι όροι του αφενός δεν φαίνεται να τηρούνται πλήρως και αφετέρου δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνει τις οφειλές των σωματείων από εντάλματα προστίμου».
 
Στις συστάσεις του, ο Ελεγκτής προτείνει να τεθεί από την Αστυνομία το πρόβλημα της μη συμμόρφωσης των σωματείων ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συμφώνησε το σχέδιο, για τη λήψη μέτρων.