Λατρεύουμε να σερφάρουμε από κινητό…

Περισσότερο από το 80% των ατόμων ηλικίας 16-74 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το 2016. Τα κινητά τηλέφωνα ή τα λεγόμενα έξυπνα τηλέφωνα ήταν η συσκευή που χρησιμοποιείται περισσότερο για σερφάρισμα για πάνω από τα τρία τέταρτα (79%) των χρηστών του διαδικτύου. Ακολούθησαν οι φορητοί υπολογιστές ή τα netbooks (64%), οι επιτραπέζιοι υπολογιστές (54%) και οι ταμπλέτες (44%).
 
Στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών, το 29% των χρηστών που είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο χρησιμοποίησε υπολογιστή γραφείου, το 69% φορητό υπολογιστή ή netbook, 37% ταμπλέτα, και το 88% κινητό τηλέφωνο.
 
Ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο στην ΕΕ, μετά την Ισπανία (93%), ενώ ακολουθούν η Ολλανδία (88%), η Κροατία (87%), το Ηνωμένο Βασίλειο (86%) και η Δανία (85%).
 
Τα κινητά τηλέφωνα ή smartphones ήταν οι συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο το 2016 από χρήστες του διαδικτύου σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, με εξαίρεση την Τσεχία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Σλοβακία, όπου την πρωτοκαθεδρία είχαν οι φορητοί υπολογιστές ή τα netbooks.
 
Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, το μικρότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Τσεχία (55%), ακολουθούμενη από την Πολωνία (60%), τη Λετονία (62%), τη Λιθουανία (63%) και την Ελλάδα (66%).
 
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, πάνω από το 70% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ διοχέτευσαν κάποιο είδος των προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο, αλλά μεγάλο ποσοστό αυτών των χρηστών πήρε κάποια μέτρα για να τις προστατεύσει.
 
Σχεδόν οι μισοί από αυτούς (46%) αρνήθηκαν να επιτρέψει τη χρήση των προσωπικών πληροφοριών για τη διαφήμιση και το 40% όρισε περιορισμούς πρόσβασης στο προφίλ του ή το προσωπικό του περιεχόμενο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, το 37% των χρηστών του διαδικτύου διαβάζει τις δηλώσεις για την πολιτική απορρήτου πριν την παροχή προσωπικών πληροφοριών και 31% επιβάλλει περιορισμένη πρόσβαση στη γεωγραφική του θέση.
 
Στην Κύπρο το 61% των χρηστών του Διαδικτύου κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, έλαβε τα μέτρα του με τα προσωπικά του στοιχεία, το 22% δήλωσε ότι διαβάζει τις δηλώσεις της πολιτικής προστασίας της ιδιωτικής ζωής, το 16% ότι επιβάλλει περιορισμούς στην πρόσβαση σε γεωγραφική θέση, το 34% έχει ορίσει περιορισμένη πρόσβαση στο προφίλ του ή το προσωπικό περιεχόμενο για τα κοινωνικά δίκτυα, και το 26% αρνήθηκε να επιτρέψει τη χρήση των προσωπικών του δεδομένων για σκοπούς διαφήμισης.
  

Δειτε Επισης

Κλήρωση Τζόκερ-Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17 εκατ. ευρώ
Ψηφίστηκε νόμος για μεγαλύτερη διαφάνεια στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στην περιοχή Μονής λόγω έργων
Στις τοπικές αρχές η αρμοδιότητα για επικίνδυνες οικοδομές μέχρι 31 Μαρτίου
Συνέχιση επιδοτήσεων για αδύναμους και πάταξη αισχροκέρδειας ζητεί η Ένωση Καταναλωτών
Θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για τον παιδικό καρκίνο η Βουλή
Συμβουλές Δήμου Λεμεσού προς δημότες ενόψει βροχοπτώσεων
Υπέρ επιμήκυνσης πληρωμής εξωδίκων και αύξησης ορίου βαθμών ποινής ο Βαφεάδης
Στη Νομική Υπηρεσία το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο για τα ασθενοφόρα
Παράταση μεταφοράς ευθύνης ελέγχου επικίνδυνων οικοδομών σε ΕΟΑ ως Μάρτιο 2025