Δωρεάν το πρόγραμμα ECDL σε μαθητές, στρατιώτες, άνεργους και ΑμεΑ

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αποφάσισε από την τρέχουσα σχολική χρονιά την εισαγωγή, σε προαιρετική βάση, της δωρεάν εκπαίδευσης και πιστοποίησης του προγράμματος πιστοποίησης ECDL (European Computer Driving License) για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων ιδίου τύπου, καθώς επίσης για στρατιώτες και ανέργους.
 
Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση του προγράμματος πιστοποίησης ECDL στη Δημόσια Εκπαίδευση, η οποία συνδιοργανώθηκε το πρωί από τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών και τον Ψηφιακό Πρωταθλητή, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια αξιόλογη καινοτομία στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου και συνάμα μια πολύ σημαντική κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης.
 
Για πρώτη φορά, συνέχισε, δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές, στρατιώτες, ανέργους και Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να πιστοποιήσουν δωρεάν τις ψηφιακές τους γνώσεις και δεξιότητες με διεθνώς αναγνωρισμένο δίπλωμα.
Ανέφερε, επίσης, ότι η διεθνούς κύρους πιστοποίηση του ECDL, η οποία θα παρέχεται δωρεάν σε όλους τους μαθητές, θα διαχωρίζεται σε τέσσερις ενότητες.
 
Συγκεκριμένα, συνέχισε ο κ. Καδής, στην Α’ τάξη θα γίνεται πιστοποίηση στην ενότητα της Επεξεργασίας Κειμένου, στη Β’ τάξη στην ενότητα των Υπολογιστικών Φύλλων και Παρουσιάσεων και στην Γ’ τάξη στην ενότητα των Βάσεων Δεδομένων.
 
«Παράλληλα τα εργαστήρια Πληροφορικής θα εξοπλίζονται με βιβλία και άλλο εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό ECDL προς διευκόλυνση των μαθητών. Όσον αφορά τους στρατιώτες και τους ανέργους θα μπορούν να παρακολουθούν τα προγράμματα των πιο πάνω ενοτήτων και να λαμβάνουν τη δωρεάν πιστοποίηση στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης», σημείωσε.
 
Είπε, ακόμη, ότι το διεθνές πρότυπο πιστοποίησης ECDL θα προσφέρεται μέσω του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής, που είναι ο μοναδικός ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, επιστημονικός και επαγγελματικός Σύνδεσμος Πληροφορικής στην Κύπρο.
 
ΚΥΠΕ
 
  

Δειτε Επισης

Κλήρωση Τζόκερ-Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17 εκατ. ευρώ
Ψηφίστηκε νόμος για μεγαλύτερη διαφάνεια στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στην περιοχή Μονής λόγω έργων
Στις τοπικές αρχές η αρμοδιότητα για επικίνδυνες οικοδομές μέχρι 31 Μαρτίου
Συνέχιση επιδοτήσεων για αδύναμους και πάταξη αισχροκέρδειας ζητεί η Ένωση Καταναλωτών
Θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για τον παιδικό καρκίνο η Βουλή
Συμβουλές Δήμου Λεμεσού προς δημότες ενόψει βροχοπτώσεων
Υπέρ επιμήκυνσης πληρωμής εξωδίκων και αύξησης ορίου βαθμών ποινής ο Βαφεάδης
Στη Νομική Υπηρεσία το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο για τα ασθενοφόρα
Παράταση μεταφοράς ευθύνης ελέγχου επικίνδυνων οικοδομών σε ΕΟΑ ως Μάρτιο 2025