“Ο ΔΗΣΥ διατήρησε το ιστορικό του ψηλό ποσοστό του 37,3%”

Στα αποτελέσματα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου διευκρινίζοντας το κόμμα του παραμένει συνεπές στη θέση του ότι οι εκλογές για την εκλογή Δημάρχων δεν είχαν έντονο κομματικό χρώμα και οι τοπικές κοινωνίες επέλεξαν αυτούς που θεωρούν τους καλύτερους. Ωστόσο, όπως είπε, τα κόμματα μέτρησαν τις δυνάμεις τους μέσα από τα κομματικά ψηφοδέλτια για τους δημοτικούς συμβούλους και τους σχολικούς εφόρους.
 
Όπως είπε, ο ΔΗΣΥ διατήρησε το ιστορικό του ψηλό ποσοστό του 37,3%, παρόμοιο με αυτό που εξασφάλισε και στις Δημοτικές του 2011. Πρόσθεσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τον Έφορο Εκλογών, σε όλους τους ελεύθερους και κατεχόμενους Δήμους, με εξαίρεση τον Δήμο Καραβά όπου δεν έγιναν εκλογές και του Λευκονοίκου όπου υπήρξε ένας παγκομματικός συνδυασμός, υπήρξαν 225.576 έγκυρα ψηφοδέλτια με τον ΔΗΣΥ να λαμβάνει 84.190 ψήφους, δηλαδή ποσοστό επί του συνόλου 37,32%.
 
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι σε απόλυτους αριθμούς ωστόσο υπήρξε πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Νεοφύτου είπε πως υπήρξε μεγαλύτερο ποσοστό αποχής σε αυτές τις εκλογές της τάξης του 8-9%. Ωστόσο, η πρακτική ανά το παγκόσμιο είναι να καταγράφονται τα ποσοστά των κομμάτων επί του συνόλου των εγκύρων ψήφων.
 
Για την αποχή ο κ. Νεοφύτου είπε επίσης πως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι “πρέπει να ζήσουμε και με την αποχή. Αναγνωρίζοντας τα λάθη, τις παραλείψεις, αναγνωρίζοντας την ευθύνη μας να βελτιώσουμε τα πράγματα αν αλλάξουμε όλοι, να είμαστε μεταρρυθμιστικοί προς όφελος των πολιτών, μπορεί να μειώσουμε την αποχή, αλλά είναι κάτι το οποίο θα το έχουμε”, είπε.
  

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα