Συνεχίζεται η ασυδοσία με τις δημόσιες πισίνες – Παράνομες πάνω από τις μισές

Σοβαρό κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία αποτελούν οι δημόσιες πισίνες που λειτουργούν χωρίς άδεια, σημειώνει η ειδική έκθεση για την τοπική αυτοδιοίκηση,  που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Γενικό Ελεγκτή.

Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, στα όρια 25 Δήμων λειτουργούσαν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, συνολικά 1.166 δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές, από τις οποίες οι 780 λειτουργούσαν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια.

Για την χρήση και λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών απαιτείται η έκδοση άδειας λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή, Δήμο ή Κοινοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι για 31 δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές εκδόθηκε αντικανονικά άδεια λειτουργίας, χωρίς να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας.

Όπως φαίνεται και στον πιο κάτω πίνακα το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στους Δήμους Πάφου, Γερμασόγειας, Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.

Συγκεκριμένα στην Πάφο από τις 219 υφιστάμενες πισίνες, οι 141 λειτουργούν χωρίς άδεια, στο Δήμο Παραλιμνίου από τις 297, οι 241 λειτουργούν χωρίς άδεια ενώ για άλλες 27 η άδεια εκδόθηκε αντικανονικά.

Στο Δήμο Αγίας Νάπας από τις 207 πισίνες οι 99 εκδόθηκαν χωρίς άδεια, στο Δήμο Πέγειας από τις 90, οι 64 λειτουργούν αντικανονικά, ενώ στον Δήμο Γερμασόγειας από τις 161, οι 140 λειτουργούν χωρίς άδεια.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς και οι 11 δημόσιες πισίνες που βρίσκονται εντός των ορίων του λειτουργούν χωρίς άδεια.


Ο Γενικός Ελεγκτής εισηγήθηκε τη λήψη μέτρων κατά των ιδιοκτητών και σε επιστολή του Γενικού εισαγγελέα προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας υποδεικνύεται όπως οι δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές που λειτουργούν χωρίς άδεια, εντοπισθούν και καταγγελθούν στην Αστυνομία.
 
Εξάλλου ο Γενικός Εισαγγελέας του ζήτησε να ενημερώσει σχετικά τους Δήμους και τις Κοινοτικές Αρχές που έχουν στην περιφέρεια τους παράνομες πισίνες και να τους καλέσει να συνεργαστούν με την Αστυνομία, ώστε να εντοπιστούν τα παράνομα υποστατικά και χώροι και να καταγγελθούν.

Δείτε την ειδική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ 
  

Δειτε Επισης

Aυξήσεις στις τιμές λαχανικών και κρέατος-Μείωση σε ψάρια και μαλάκια
Κινητό μαθητή άρχισε να καίγεται στην τσέπη του-Το πέταξε στο έδαφος και εξερράγη
Ταξιδεύει για Βαλέτα ο Χάρης-Δεν άλλαξαν ξανά τα σχέδια μετά το διορισμό Γενικού Ελεγκτή
Ανησυχία ΠΑΣΥΔΥ για αδυναμία λειτουργίας Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων-Έλλειψη προσωπικού
Συνεχίζονται οι βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Οι εστίες στο κέντρο της Λευκωσίας βάζουν φρένο στη «φυγή» φοιτητών προς τα κατεχόμενα
Βγαίνουν μπροστά οι επτά φαρμακοποιοί-«Συνταγματική υποχρέωση οι εφημερίες και όχι μέσο κερδοσκοπίας»
Εμμένουν οι γιατροί, δεν κάνουν πίσω για την απεργία-Βολές κατά ΟΚΥπΥ, κάλεσμα σε υπουργό Υγείας
Σε επιτόπου αξιολόγηση της φοιτητικής εστίας του Δήμου Πάφου προχώρησε ο Φαίδωνος
Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ