Ημερίδα «Ισότητα των Φύλων»-Δράσεις 2017

Η Ημερίδα με θέμα «ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ – ΔΡΑΣΕΙΣ 2017» πραγματοποίησε σήμερα το Γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και o Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (ΕΜΔΓ). Στόχος της ημερίδας, ήταν η ενημέρωση και προβολή των δράσεων που θα υλοποιηθούν κατά το έτος 2017 σε συνεργασία με τις Γυναικείες Οργανώσεις μέλη του Συμβουλίου του ΕΜΔΓ.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η κάθε συντονίστρια των επιτροπών του ΕΜΔΓ αναφέρθηκε στις δράσεις που προτείνει για το 2017 μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδίου Ισότητας Ανδρών και Γυναικών 2014-2017. Τις δράσεις τους για το 2017 παρουσίασαν: Η επιτροπή για την εξάλειψη των Στερεοτύπων και των Κοινωνικών Προκαταλήψεων, η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η Επιτροπή Δικοινοτικής Συνεργασίας, η Επιτροπή Απασχόλησης και Οικονομικής Ενδυνάμωσης των Γυναικών, η Επιτροπή κατά της Βίας και Εμπορίας Προσώπων και η Επιτροπή για τη Συμμετοχή των Γυναικών στα Κέντρα Λήψεως Αποφάσεων.

Σε χαιρετισμό της, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι το χάσμα αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται στο 16%, η ανεργία των γυναικών είναι ψηλότερη από αυτήν των ανδρών, ενώ οι γυναίκες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι πολύ περισσότερες από τους άνδρες. Οι μονογονεϊκές οικογένειες με μονογονιό τη γυναίκα αγγίζουν το 90%, με τεράστια οικονομικά προβλήματα. 8 στα 10 θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι γυναίκες, ενώ τα θύματα γυναίκες σπό trafficking αποτελούν μια νέα μορφή δουλεμπορίου. Η συμμετοχή της γυναίκας στην πολιτική και στα κέντρα λήψης αποφάσεων εξακολουθεί να είναι φοβερά ελλιπής. Οι γυναίκες εξακολουθούν να προσκρούουν στη γυάλινη οροφή, λόγω έλλειψης υποδομών για συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν τον ασθενέστερο παίχτη στο οικονομικό γίγνεσθαι και τον πιο αδύναμο δρομέα στην κούρσα ανάπτυξης. Η καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε βραχυπρόθεσμη τόνισε η κ. Αντωνίου. Θα πρέπει να καλλιεργήσουμε κουλτούρα ισότητας και συλλογικής συνείδησης που θα εκφράζεται μέσα από τον πολιτικό λόγο όλων μας, αλλά και μέσα από συμπεριφορές, συνέργειες και δράσεις.

Δειτε Επισης

Aυξήσεις στις τιμές λαχανικών και κρέατος-Μείωση σε ψάρια και μαλάκια
Κινητό μαθητή άρχισε να καίγεται στην τσέπη του-Το πέταξε στο έδαφος και εξερράγη
Ταξιδεύει για Βαλέτα ο Χάρης-Δεν άλλαξαν ξανά τα σχέδια μετά το διορισμό Γενικού Ελεγκτή
Ανησυχία ΠΑΣΥΔΥ για αδυναμία λειτουργίας Θεραπευτικής Μονάδας Εξαρτημένων Ατόμων-Έλλειψη προσωπικού
Συνεχίζονται οι βροχές και οι μεμονωμένες καταιγίδες-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Οι εστίες στο κέντρο της Λευκωσίας βάζουν φρένο στη «φυγή» φοιτητών προς τα κατεχόμενα
Βγαίνουν μπροστά οι επτά φαρμακοποιοί-«Συνταγματική υποχρέωση οι εφημερίες και όχι μέσο κερδοσκοπίας»
Εμμένουν οι γιατροί, δεν κάνουν πίσω για την απεργία-Βολές κατά ΟΚΥπΥ, κάλεσμα σε υπουργό Υγείας
Σε επιτόπου αξιολόγηση της φοιτητικής εστίας του Δήμου Πάφου προχώρησε ο Φαίδωνος
Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ