Πληρώνουν ακριβά τον παραγκωνισμό των Κυπρίων οι ομάδες

Από την περσινή χρονιά, η ΚΟΠ πρόσθεσε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος τον κανονισμό για χρησιμοποίηση τουλάχιστον δύο Κύπριων ποδοσφαιριστών στην αρχική ενδεκάδα. «Για κάθε αγώνα που δεν έχουν κανένα από τους δύο ποδοσφαιριστές θα παραπέμπεται το σωματείο στην Δικαστική Επιτροπή για επιβολή προστίμου €3.000,00 ευρώ και εάν έχουν ένα πρόστιμο €1.500,00 ευρώ» αναφέρεται στην προκήρυξη.
 
Ούτε πέρσι, ούτε και φέτος ακολουθήθηκε κατά γράμμα ο νόμος. Μάλιστα, στην τρέχουσα σεζόν οι παρανομίες είναι ακόμη περισσότερες από την περσινή χρονιά.
 
Μετά το πέρας της 15ης αγωνιστικής ξεπεράστηκαν οι 100 χιλιάδες ευρώ που επιβλήθηκαν συνολικά στις ομάδες γι’ αυτό το λόγο. Συγκεκριμένα στα ταμεία της ΚΟΠ, μέχρις στιγμής, μπήκαν 102 χιλιάδες ευρώ. Στην περσινή σεζόν το ποσό συμπληρώθηκε στην 23η αγωνιστική (διαβάστε ΕΔΩ σχετικό θέμα).
 
Σε σχέση με την περσινή περίοδο, στα αξιοσημείωτα είναι η παρουσία στη λίστα των  «αιωνίων» της Λευκωσίας (ΑΠΟΕΛ, Ομόνοιας) και η συχνή τιμωρία της Ανόρθωσης. Βελτίωση παρουσιάζουν Απόλλωνας και ΑΕΛ, κυρίως οι γαλαζοκίτρινοι που φέτος πλήρωσαν τα μισά (10.500) σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής σεζόν (21.000).
 
Πρωτιά η ΑΕΚ
Περισσότερες αναφορές στις ποινές του Αθλητικού Δικαστή για το σχετικό παράπτωμα έχει η Ανόρθωση. Η «Κυρία» με εξαίρεση μία αγωνιστική (11η) στις υπόλοιπες ξεκίνησε μόνο με ένα Κύπριο την ενδεκάδα της. Η ομάδα της Αμμοχώστου είναι στην δεύτερη θέση με βάση το ποσό. Κλήθηκε να πληρώσει 25.500, ενώ την πρωτιά κατέχει η ΑΕΚ που έδωσε 1500 περισσότερα (27000). Οι Λαρνακείς πλήρωσαν τα περισσότερα και την περσινή σεζόν.
 
Μόνο τέσσερις δεν παρανόμησαν
Από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος μόνο οι δύο δεν παρανόμησαν. Πρόκειται για τον Άρη που από την περσινή σεζόν στηρίζεται κυρίως σε ντόπιους παίκτες και τις τρεις νεοφώτιστες ομάδες (Καρμιώτισσα, ΑΕΖ, Αναγέννηση). Από αυτές που παρανόμησαν, τις λιγότερες φορές μετρούν Ερμής (1500), ΑΠΟΕΛ (3000) και Δόξα (3000).
 
Πιο παραγωγική η 13η
Καμία από τις 15 αγωνιστικές δεν κύλησε χωρίς καμία παρανομία. Από όλες μπήκαν στα ταμεία της ΚΟΠ 3000 ευρώ και πάνω. Η πιο… παραγωγική αγωνιστική για την Ομοσπονδία ήταν η 13η, αφού εισπραχθήκαν 12000 ευρώ. Το ποσό αυτό αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από την ημέρα θέσπισης του συγκεκριμένου κανονισμού. Μέχρι τότε το υψηλότερο ποσό σε μία αγωνιστική ανερχόταν στις 9000 ευρώ.