Αποφυλακίζεται ο ηθοποιός των φυλακών – Η φτώχεια κι ο πόνος πίσω από το «βαποράκι»

Αέρα ελευθερίας θα αναπνέει από το μεσημέρι ο 25χρονος κατάδικος Κυριάκος Κουλουμής ο οποίος έχει «κλέψει» τις εντυπώσεις μέσα από τους ρόλους που υποδύεται στις θεατρικές παραστάσεις των Κεντρικών φυλακών. Πρόκειται για τον φυλακισμένο που με τη βοήθεια της ηθοποιού Ζωής Κυπριανού (αφιλοκερδώς δασκάλα θεάτρου του σωφρονιστικού ιδρύματος) έπαιξε στη σατιρική εκπομπή του ΡΙΚ «Πατάτες Αντιναχτές».   

Ο νεαρός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 10 μηνών για υπόθεση ναρκωτικών και αφού εξέτισε τα 2/3 της ποινής του υπέβαλε αίτηση στο Συμβούλιο αποφυλακίσεων, το οποίο αφού διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα κρατούμενο που έχει σωφρονιστεί, άναψε το πράσινο φως για την αποφυλάκισή του.

Ωστόσο, ο νεαρός, λόγω του ότι μέσα από τα προγράμματα σωφρονισμού κατάφερε να αναδειχθεί ως ηθοποιός και να αγαπήσει το θέατρο, εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίζει να ανεβαίνει στο σανίδι μαζί με τους υπόλοιπους φυλακισμένους και να συμμετέχει στις θεατρικές παραστάσεις που είναι προγραμματισμένες. Αίτημα το οποίο έγινε αποδεχτό και έτσι ο Κυριάκος Κουλουμής, αν και ελεύθερος, θα «επιστρέφει» στις φυλακές, εκεί που κατάλαβε ότι και ο ίδιος αξίζει…  

Η ανάγκη που τον οδήγησε πίσω από τα σίδερα…

Ο Κυριάκος Κουλουμής είναι ένας από τους νέους κατάδικους των Κεντρικών φυλακών που η ποινή φυλάκισης του λειτούργησε ως ένα «χαστούκι» για τον ίδιο με αποτέλεσμα να σωφρονιστεί, να αφήσει πίσω τα λάθη του και να διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Είναι ένας νεαρός που διέπραξε ποινικό αδίκημα, όχι γιατί το ήθελε, όχι γιατί είναι εγκληματίας αλλά γιατί θεώρησε ότι ήταν «ανάγκη» προκειμένου να σταθεί δίπλα στην οικογένειά του… Ένας ευάλωτος νεαρός που οι "μεγάλοι εγκληματίες" και έμποροι ναρκωτικών που παραμένουν ασύλληπτοι ως συνήθως, τον περίμεναν στην «γωνία» για να τον εκμεταλλευτούν…

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι γονείς του νεαρού χώρισαν όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών.  Από τότε, έζησε, «μέσα σε ένα καταθλιπτικό, απεχθέστατο περιβάλλον πόνου, δυστυχίας, ανυπέρβλητων δυσκολιών και κατάθλιψης αλλά και μιας παρατεταμένης ψυχικής αναστάτωσης και πόνου».

Μετά το χωρισμό των γονιών του, ανέλαβε ουσιαστικά ρόλο προστάτη, τόσο της μητέρας του όσο και της θείας του και της κόρης της τελευταίας, που διαμένουν μαζί με τη μητέρα του, καθώς και της αρραβωνιαστικιάς του λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει μετά από τραυματισμό της σε τροχαίο δυστύχημα, έχοντας έτσι ο ίδιος την ευθύνη συντήρησης και φροντίδας τεσσάρων γυναικών. 

Για να μπορεί να εργάζεται και να φροντίζει την οικογένεια του, ο 24χρονος, ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά, εξασφάλιζε αναστολή με αποτέλεσμα να χρειαστούν τρία χρόνια για να συμπληρώσει τη θητεία του.  Αναγκάστηκε δε να εργαστεί και σε νυχτερινά κέντρα, εργασία που κατέστησε τον 24χρονο περισσότερο ευάλωτο και επιρρεπή σε κινδύνους οι οποίοι σε συνδυασμό με την οικονομική του ανέχεια και φτώχεια, τον έφεραν  σε επαφή με το άτομο που τον έπεισε να διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί.

 

*Στο ντοκιμαντέρ του ΡΕΠΟΡΤΕΡ για τη ζωή πίσω από τα σίδερα των Κεντρικών φυλακών που θα δημοσιευτεί την ερχόμενη Τετάρτη, ο νεαρός κατάδικος μας μιλάει για τα λάθη του, τον σωφρονισμό, τη ζωή του στις φυλακές και τα όνειρα που περιμένει να πραγματοποιήσει.  
  

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκαν οι υποψήφιοι ΠτΔ για το ΕΔΑΔ, δεν πληρούσαν τα κριτήρια-«Δεν θυμάμαι ξανά παρόμοια εξέλιξη»
Στο πλευρό του Λοϊζίδη το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Ισότητα-«Απαράδεκτη απόπειρα φίμωσης»
Στο Δικαστήριο τέσσερις υποθέσεις για ξέπλυμα χρήματος-Δεσμεύτηκαν πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ εντός του 2024
Λήψη μέτρων μετά τα επεισόδια σε μπαρ στη Λάρνακα-Ενισχύεται η αστυνόμευση
Πυρά ΑΚΕΛ για την πειθαρχική δίωξη Λοϊζίδη-«Τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν σ’ επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια»
Πρόστιμο καμπάνα σε δύο εταιρίες για θέματα ασφάλειας στην εργασία
Αθώοι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 24χρονης-Βίντεο γύρισε μπούμερανγκ την υπόθεση, αναξιόπιστη η μάρτυρας
Εργασίες καθαρισμού οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου–Λάρνακας
Το Εφετείο μείωσε στο μισό ποινή φυλάκισης για σεξουαλικές πράξεις με ανήλικη
Πυρκαγιά σε γεννήτρια στον ιππόδρομο στον Άγιο Δομέτιο