Η Ευρώπη μέσα από μια φωτογραφία

Μια βόλτα στην πόλη, μια χαρούμενη στιγμή, μια καθημερινή βόλτα με το ποδήλατο σε μια πόλη της Ευρώπης «παγώνουν» σε μια φωτογραφία, που πίσω της κρύβεται η σημασία και ο ρόλος της Ευρώπης στην καθημερινότητα των συμμετεχόντων του προγράμματος Stories of Europe.
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στο χώρο της καφετερίας Gloria Jean’s της οδού Λήδρας στην Παλιά Λευκωσία σε μια μικρή  τελετή  ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Stories of Europe, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2016. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την ΙΜΗ και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ ενώ χρηματοδοτήθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.
 
Η Νάτια Καραγιάννη, Συντονίστρια του προγράμματος Stories of Europe χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους με την ομιλία της τονίζοντας πως «Όταν ξεκινήσαμε, ποτέ δεν αναμέναμε να λάβουμε τόσες πολλές εικόνες και ιστορίες από τους πολίτες, τους νέους και τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών»
Μέσα από το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες είχαν  τη δυνατότητα να παρουσιάσουν μέσα από τη φωτογραφία τους τη δική τους ιστορία συνδεδεμένη με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προσφέρει η  Ευρώπη, ενώ οι νικητές αναδείχθηκαν αυτοί που είχαν την μεγαλύτερη απήχηση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις διάφορες θεματικές του έργου.
Πριν από το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε η απονομή των βραβείων στους διαγωνιζόμενους της θεματικής Working Abroad in an EU country οι οποίοι  μοιράστηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από την φωτογραφία τους αλλά και τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στη Σκεύη Χατζηευθυμίου, το δεύτερο βραβείο στη Χαραλαμπία Θεοκλή  και το τρίτο στη Δέσποινα Ματσάγκου,  ενώ,  το βραβείο για την ιστορία έμπνευσης δόθηκε στον Τουρκοκύπριο Erman Dumanci ,ο οποίος κάνει καθημερινά διασχίζει την πράσινη γραμμή, από τις ελεύθερες περιοχές που ζει, στην κατεχόμενη Λευκωσία που εργάζεται.
Για να απολαύσετε κι εσείς τις ιστορίες από κοντά, επισκεφτείτε τις σελίδες του προγράμματος στο Facebook, twitter, Instagram και Tumblr, πληκτρολογώντας: Stories of Europe ή #SoE.
 

Δειτε Επισης

«Προτεραιότητα μας να μην επέλθει η λήθη του «Δεν ξεχνώ»- Παρουσίαση του βιβλίου για την Κυρά της Λαπήθου
Πληροφορίες για κάθοδο Αμερικανικών στρατευμάτων στην Κύπρο, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Έβαλε στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το θέμα παύσης Ελεγκτή ο Φειδίας-Υπέβαλε σχετικό ερώτημα
Τερματισμό σφετερισμού ε/κ περιουσιών ως ΜΟΕ συζήτησαν ε/κ και τ/κ κόμματα
Σύντομα εξελίξεις για αξιολόγηση και διορισμούς εκπαιδευτικών προανήγγειλε η ΥΠΑΝ
Τέλος από την 1η Οκτωβρίου ο μηδενικός συντελεστής Φ.Π.Α σε βασικά είδη-Τα προϊόντα που συγκαταλέγονται
Ζουν περισσότερο οι γυναίκες στην Κύπρο σε σχέση με τους άντρες-Τι δείχνουν τα στοιχεία από τη Eurostat
Ιδρύεται έδρα Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε η εκπροσώπηση των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις στην Κύπρο
Ανενεργός ο νόμος για Πόθεν Έσχες των δημοσίων υπαλλήλων, μη ξεκάθαρη η λύση-Χωρίς διόδους οι whistleblowers