Γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στην Πινδάρου οι Συναγερμικοί στον Στρόβολο

Η εκλογή του μέχρι χθες αντιδημάρχου Αντρέα Παπαχαραλάμπους στη δημαρχία του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας, αυτόν του Στροβόλου, αποτελεί ένα από τα αποτελέσματα των χθεσινών δημοτικών εκλογών που ασφαλώς ξεχωρίζουν.
 
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο κ. Παπαχαραλάμπους κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές παρά το ότι διεκδίκησε τον δημαρχιακό θώκο χωρίς να έχει τη στήριξη του κόμματος από το οποίο προέρχεται, δηλαδή του ΔΗΣΥ, η ηγεσία του οποίου στήριξε ως γνωστό την υποψηφιότητα του απερχόμενου δημάρχου, Λάζαρου Σαββίδη.
 
Λανθασμένη επιλογή
Μια επιλογή, που το χθεσινό αποτέλεσμα την απέδειξε ως πέρα για πέρα λανθασμένη, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα, αυτό που ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επανειλημμένως είχε γράψει. Ότι η υποψηφιότητα του Αντρέα Παπαχαραλάμπους ήταν αυτή που τύγχανε εξαιρετικά μεγάλης απήχησης ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ στον Στρόβολο, με ηχηρά μάλιστα ονόματα Συναγερμικών Στροβολιοτών να εργάζονται παρασκηνιακά για την εκλογή του.
Κάτι που και τα ανώτατα δώματα της Πινδάρου γνώριζαν καλά από καιρό, αντιλαμβανόμενα όμως μόλις τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές πως τα πράγματα δεν πήγαιναν περίπου καθόλου καλά για τον Λάζαρο Σαββίδη. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη δημόσια… ηχηρή παρέμβαση-υπενθύμιση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ότι θέλει για δήμαρχο Στροβόλου τον Λάζαρο Σαββίδη, αλλά και την αποστολή ανάλογου περιεχομένου μηνυμάτων μέχρι και την τελευταία στιγμή, με τα οποία υπενθύμιζε στους Συναγερμικούς του Στροβόλου πως ο υποψήφιος δήμαρχος που υποστηρίζει ο ΔΗΣΥ είναι ο Λάζαρος Σαββίδης.
 
Απέλπιδα προσπάθεια
Η απέλπιδα ωστόσο προσπάθεια της ηγεσίας του ΔΗΣΥ να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος γύρω από την υποψηφιότητα του Λάζαρου Σαββίδη αποδείχθηκε μάταιη, καθότι όπως προκύπτει από το χθεσινό αποτέλεσμα, ο Αντρέας Παπαχαραλάμπους άντλησε την μεγαλύτερη μερίδα αυτών που τον ψήφισαν από τη δεξαμενή του ΔΗΣΥ.  Άλλωστε, μια ματιά στα ποσοστά για το δημοτικό συμβούλιο Στροβόλου των κομμάτων που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του,-Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη, Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών, Κόμμα για τα Ζώα της Κύπρου(σ.σ. ανεπισήμως λέγεται πως υπήρξε στήριξη και από το ΕΛΑΜ)-, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς πως δεν θα μπορούσαν να δώσουν από μόνα τους τη δημαρχία στον κ. Παπαχαραλάμπους.
«Το μόνο που πέτυχαν με την πολεμική που μας έκαναν τις τελευταίες ημέρες από την Πινδάρου, ήταν να μειώσουν απλώς τη διαφορά από τη Στέλλα Μισιαούλη», μας ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο μέλους του επιτελείου Αντρέα Παπαχαραλάμπους στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE.  
 
Στη δίνη των αριθμών
Για την ιστορία, ο ΔΗΣΥ στο Στρόβολο εξασφάλισε 34,31%. Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών εξασφάλισε 6,20%, η Συμμαχία Πολιτών 3,73%, η Αλληλεγγύη 2,80, το Κόμμα για τα Ζώα της Κύπρου 0,96%, ενώ το ΕΛΑΜ 3,61%.   
Το ΑΚΕΛ, το οποίο υποστήριξε την υποψηφιότητα Στέλλας Μισιαούλη εξασφάλισε 22,20%, ενώ τα δύο κόμματα που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Χρίστου Τσίγκη, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, εξασφάλισαν 18,74% και 6,71% αντίστοιχα.   
Ο Αντρέας Παπαχαραλάμπους αναδείχθηκε δήμαρχος εξασφαλίζοντας 4755 ψήφους (ποσοστό 28.25%). Ακολούθησε ο Στέλλα Μισιαούλη με 4 619 ψήφου(ποσοστό 27.45%), ο Λάζαρος Σαββίδης με 3 807 ψήφους (ποσοστό 22.62%) και ο Χρίστος Τσίγκης με 3 648 ψήφους(ποσοστό 21.68%).  

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια