Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -Ημερίδα κατάρτισης εκπαιδευτικών

  Ενημέρωση προς τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα  “Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΣΠΕΚ) - European Parliament Ambassador School (EPAS)» έγινε σήμερα στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία.   Το πρόγραμμα του ΕΚ εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και πολιτισμού.
 
Το ρόλο του ΕΚ και του Γραφείου Ενημέρωσης του στην Κύπρο, παρουσίασε ο  Επικεφαλής του κ. Ανδρέας Κεττής ενώ  η Κα Μαρία Οδυσσέως Πολυδώρου χαιρέτισε την ημερίδα εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.  Ο Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Μαυρίδης (Σ&Δ, Κύπρος) ανέπτυξε τις πραγματικότητες και τις δυναμικές στο ΕΚ. 
 
Το Πρόγραμμα που διοργανώνεται για πρώτη φορά ταυτόχρονα και στα 28 Κράτη Μέλη της Ε.Ε., αποσκοπεί στην προώθηση της ιδέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από τους νέους, παρέχοντάς τους σημαντικές γνώσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και, ιδίως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο την παροχή γνώσεων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την τριβή τους με θέματα ευρωπαϊκής ιθαγένειας: Τι σημαίνει η Ε.Ε. για την καθημερινή ζωή και τι μπορεί να κάνει κάποιος, για να διασφαλίσει ότι στο μέλλον η Ευρώπη θα είναι όπως την επιθυμεί. Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα αποκτήσουν επίγνωση του ρόλου που διαδραματίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γενικότερα, στην ευρωπαϊκή διαδικασία λήψης αποφάσεων.
 


Στο πρόγραμμα αυτό καλείται να συμμετάσχει η σχολική μονάδα στην ολότητά της προκειμένου στο τέλος της σχολικής χρονιάς να της απονεμηθεί ο τίτλος: «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Η σχολική μονάδα, η οποία θα βραβευθεί, θα μπορεί να διατηρήσει τον τίτλο αυτό για μία ακαδημαϊκή χρονιά, ενώ παράλληλα θα τοποθετηθεί σχετική πινακίδα στην πρόσοψη του σχολικού της κτηρίου. Τιμητικά διπλώματα θα απονεμηθούν στους/στις μαθητές/τριες και στους/στις εκπαιδευτικούς που θα λάβουν ενεργά μέρος σε όλες τις σχετικές δραστηριότητες που θα διοργανώσει η σχολική μονάδα.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στο πιο πάνω πρόγραμμα έχουν μαθητές/τριες της Α’ και Β’ Λυκείου.
Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετέχουν, κατά σειρά προτεραιότητας παραλαβής της αίτησης από το Υπουργείο Παιδείας, δεκαπέντε (15) σχολεία Παγκύπρια.
 

 

Δειτε Επισης

«Προτεραιότητα μας να μην επέλθει η λήθη του «Δεν ξεχνώ»- Παρουσίαση του βιβλίου για την Κυρά της Λαπήθου
Πληροφορίες για κάθοδο Αμερικανικών στρατευμάτων στην Κύπρο, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Έβαλε στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το θέμα παύσης Ελεγκτή ο Φειδίας-Υπέβαλε σχετικό ερώτημα
Τερματισμό σφετερισμού ε/κ περιουσιών ως ΜΟΕ συζήτησαν ε/κ και τ/κ κόμματα
Σύντομα εξελίξεις για αξιολόγηση και διορισμούς εκπαιδευτικών προανήγγειλε η ΥΠΑΝ
Κατήγγειλε την στάση Ερντογάν ο ΠτΔ-«Είμαι έτοιμος να καθίσω σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»
Στο βήμα της 79ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τέλος από την 1η Οκτωβρίου ο μηδενικός συντελεστής Φ.Π.Α σε βασικά είδη-Τα προϊόντα που συγκαταλέγονται
Ζουν περισσότερο οι γυναίκες στην Κύπρο σε σχέση με τους άντρες-Τι δείχνουν τα στοιχεία από τη Eurostat
Ιδρύεται έδρα Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου