Τα συγχαρητήρια του ΥΠΕΣ στους εκλεγέντες στην ΤΑ

Μόνο με τη μεταρρύθμιση και τη σταδιακή μείωση του αριθμού των Δήμων θα πετύχουμε την εξυγίανση των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του φορολογούμενου πολίτη, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, συγχαίροντας παράλληλα τους εκλεγέντες.
 
Πρόσθεσε ότι η εκλογική διαδικασία διεξήχθη απολύτως ομαλά και με υποδειγματικό τρόπο, ενώ το αποτέλεσμα της κάλπης «είναι σεβαστό από όλους μας».
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χάσικος προέτρεψε τους εκλεγέντες «να ριχτούν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους στη μάχη της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων και απαιτήσεων των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, με την ίδια ζέση και τον ίδιο ζήλο που επέδειξαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση».
 
«Γνώμονας των πράξεων όλων πρέπει να είναι το έργο που θα παραχθεί εφεξής και εδώ είναι που θα κριθούμε όλοι» ανέφερε ενώ υπενθύμισε ότι τα προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολλά, τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
 
Ακολούθως, είπε ότι με πρωτοβουλία του ΥΠΕΣ κατατέθηκαν ενώπιον της Βουλής από τον Ιούλιο του 2015 νομοσχέδια που αφορούν «στην αναγκαία και επιβαλλόμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την υποχρεωτική (διά Νόμου) συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών τόσο σε τοπικό όσο και σε επαρχιακό επίπεδο».
 
Τα εν λόγω νομοσχέδια, συνέχισε, ήταν αντικείμενο διαβούλευσης με την Ένωση Δήμων, την Ένωση Κοινοτήτων και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, η οποία διήρκεσε σχεδόν τρία χρόνια.
 
Παροτρύνω όλους τους νεοεκλεγέντες αξιωματούχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ασκήσουν την επιρροή τους πάνω στη Βουλή, ώστε τα νομοσχέδια να ψηφιστούν το συντομότερο, ανέφερε. Είπε επίσης ότι «θέλουμε να καταστήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση λιγότερο δαπανηρή και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματική, σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του φορολογούμενου πολίτη».
 
Τέλος, συνεχάρη όσους εργάστηκαν για την άρτια διεξαγωγή των εκλογών και ιδιαίτερα τον Γενικό Έφορο Εκλογών και την Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δειτε Επισης

«Προτεραιότητα μας να μην επέλθει η λήθη του «Δεν ξεχνώ»- Παρουσίαση του βιβλίου για την Κυρά της Λαπήθου
Πληροφορίες για κάθοδο Αμερικανικών στρατευμάτων στην Κύπρο, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Έβαλε στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το θέμα παύσης Ελεγκτή ο Φειδίας-Υπέβαλε σχετικό ερώτημα
Τερματισμό σφετερισμού ε/κ περιουσιών ως ΜΟΕ συζήτησαν ε/κ και τ/κ κόμματα
Σύντομα εξελίξεις για αξιολόγηση και διορισμούς εκπαιδευτικών προανήγγειλε η ΥΠΑΝ
Κατήγγειλε την στάση Ερντογάν ο ΠτΔ-«Είμαι έτοιμος να καθίσω σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»
Στο βήμα της 79ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τέλος από την 1η Οκτωβρίου ο μηδενικός συντελεστής Φ.Π.Α σε βασικά είδη-Τα προϊόντα που συγκαταλέγονται
Ζουν περισσότερο οι γυναίκες στην Κύπρο σε σχέση με τους άντρες-Τι δείχνουν τα στοιχεία από τη Eurostat
Ιδρύεται έδρα Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου