Με την ευχή να επιστρέψουν στην πόλη τους ανακηρύχθηκαν οι εκλεγέντες της Κερύνειας

Με την ευχή για σύντομη επιστροφή στην Κερύνεια και για απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου, από τους εκλεγέντες Δημάρχους της κατεχόμενης επαρχίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία” στη Λευκωσία οι ανακηρύξεις των εκλεγέντων Δημάρχων, μελών των Δημοτικών Συμβουλίων, μελών των Σχολικών Εφορειών καθώς και των εκλεγέντων Κοινοταρχών και μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων Κερύνειας.

Οι Δήμαρχοι που ανακηρύχθηκαν είναι η Δήμαρχος Κερύνειας Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη και ο Δήμαρχος Λαπήθου Νεοπτόλεμος Κότσαπα. Ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου είχε ανακηρυχθεί από πριν αφού δεν έγιναν εκλογές για το δήμο αυτό, αφού δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος.

Τις ανακηρύξεις έκανε ο Επαρχος Κερύνειας και `Εφορος Εκλογής για την κατεχόμενη επαρχία Ανδρέας Λουκά, ο οποίος συγχάρηκε τους εκλεγέντες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “θα εργαστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά προβλήματα των πολιτών μας στην προσφυγιά” και πως “ο σημαντικότερος στόχος ολονών μας είναι η απελευθέρωση και επανένωση του νησιού μας”.

Σε δήλωσή της μετά τις ανακηρύξεις η Δήμαρχος Κερύνειας Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη ευχαρίστησε τους Κερυνειώτες και τις Κερυνειώτισσες που την ψήφισαν καθώς και τα κόμματα που την στήριξαν, σημειώνοντας πως τώρα “αρχίζει ο κοινός αγώνας όλων των Κερυνειωτών για επιστροφή στην Κερύνεια μας, στην αγαπημένη πόλη, στις πατρογονικές μας εστίες, στα σπίτια και στις περιουσίες μας”.

Ο Δήμαρχος Λαπήθου Νεοπτόλεμος Κότσαπα ευχαρίστησε “όσους μας ψήφισαν και όσους δεν μας ψήφισαν”, σημειώνοντας πως “το κόμμα μας από σήμερα είναι η Λάπηθος, η Κερύνεια μας και η ελευθερία στην επαρχία μας και στα κατεχόμενά μας εδάφη”. Ευχήθηκε “πολύ σύντομα να επιστρέψουμε πίσω δικαιωμένοι και ελεύθεροι με μία βιώσιμη λύση, λειτουργική που να έχει ουσία και μέλλον για μας, τα παιδιά μας και τον τόπο μας”.

Ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου, ο οποίος εξελέγη Δήμαρχος άνευ ανθυποψηφίου, είπε πως “ευχή όλων μας είναι του χρόνου ελεύθεροι στα σπίτια μας”  

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'
Ν. Χριστοδουλίδης: Προετοιμαζόμαστε εντατικά για μια φιλόδοξη Προεδρία τους Συμβουλίου της ΕΕ
Το «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 6% μέχρι το 2029
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ