Στο Προεδρικό οι Παραπληγικοί – Τι ζήτησαν από τον Πρόεδρο

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) Δημήτρης Λαμπριανίδης ζήτησε απόψε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει ψηλά στις προτεραιότητες του την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα, στο βαθμό που πραγματικά θα εξυπηρετούν με αξιοπρέπεια και υψηλή ποιότητα τους ασθενείς.
 
Ζήτησε ακόμη την προώθηση δημιουργίας υπηρεσίας προσβασιμότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο διαχειρίζεται τις νομοθεσίες για τα κτίρια με στόχο την ανάπτυξη πολιτικών και τροχιοδρόμηση δράσεων για μεταμόρφωση του περιβάλλοντος που ζούμε σε προσβάσιμο και φιλικό προς τα άτομα με αναπηρίες. Ο κ. Λαμπριανίδης ζήτησε επίσης να δοθούν εντολές για στοχευμένη και μελετημένη μεγέθυνση σταδιακά του κράτους πρόνοιας για καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών που υπάρχουν με στόχο τη μείωση του κόστους αναπηρίας σε κάθε οικογένεια.

 


Σε χαιρετισμό σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή τα 35χρονα της ΟΠΑΚ , ο κ. Λαμπριανίδης ανέφερε ότι παρά τα βήματα προόδου που έγιναν και τα μέτρα που λήφθηκαν, ακόμη και σήμερα υπάρχουν αρκετά προβλήματα σε θέματα υγείας και προσβασιμότητας.
"Ευελπιστούμε ότι και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας θα αναβαθμίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους για να μπορούν να εξυπηρετήσουν σωστά την αποστολή τους με την μέγιστη αποδοτικότητα ενισχύοντας το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού", ανέφερε.
 
Ο κ. Λαμπριανίδης είπε ότι ως πιο σημαντικές επιτυχίες της ΟΠΑΚ θεωρεί την εξασφάλιση του επιδόματος φροντίδας παραπληγικών και τετραπληγικών τα οποία δίνονται με στόχο την κάλυψη του κόστους αγοράς υπηρεσιών για ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση.


 
Είπε όμως πως το ποσό των επιδομάτων αυτών είναι χαμηλό σε σχέση με το πραγματικό κόστος που καλούνται τα άτομα με αναπηρία να πληρώσουν , γι αυτό και γίνονται προσπάθειες , σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, να λειτουργήσει ένα συγχρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά ταμεία σχέδιο εργοδότησης ανέργων, οι οποίοι θα καταρτιστούν σαν φροντιστές και θα παρέχουν υπηρεσίες.
 
"Αν αυτή η προσπάθεια πετύχει θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το κράτος πρόνοιας στη χώρα μας αφού θα είναι η αρχή για τη παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ανεξάρτητης διαβίωσης σε άτομα με βαριές αναπηρίες με στόχο την προστασία της αξιοπρέπειας του ατόμου με αναπηρία που χρειάζεται να λάβει τέτοιες υπηρεσίες", ανέφερε.


 
Στο χαιρετισμό του ο κ. Λαμπριανίδης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί ο ΟΠΑΚ εδώ και 35 χρόνια, στο έργο των πρωτεργατών και ιδρυτών με σκοπούς και στόχους που ακόμα και σήμερα αποτελούν βασικούς άξονες κοινωνικής πολιτικής διεθνώς.


 
Αναφέρθηκε ακόμη στην λειτουργία της Πτέρυγας Παραπληγικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας η οποία πρόσφερε αποκατάσταση και ιατρική περίθαλψη στα μέλη της οργάνωσης.
 
Ο κ. Λαμπριανίδης χάρισε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη μια ελιά από το Ριζοκάρπασο, την οποία έστειλε ένα μέλος της οργάνωσης που είναι εγκλωβισμένος στο Ριζοκάρπασο με την ευχή για ειρήνη, ευημερία και πρόοδο.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

«Προτεραιότητα μας να μην επέλθει η λήθη του «Δεν ξεχνώ»- Παρουσίαση του βιβλίου για την Κυρά της Λαπήθου
Πληροφορίες για κάθοδο Αμερικανικών στρατευμάτων στην Κύπρο, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Έβαλε στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το θέμα παύσης Ελεγκτή ο Φειδίας-Υπέβαλε σχετικό ερώτημα
Τερματισμό σφετερισμού ε/κ περιουσιών ως ΜΟΕ συζήτησαν ε/κ και τ/κ κόμματα
Σύντομα εξελίξεις για αξιολόγηση και διορισμούς εκπαιδευτικών προανήγγειλε η ΥΠΑΝ
Τέλος από την 1η Οκτωβρίου ο μηδενικός συντελεστής Φ.Π.Α σε βασικά είδη-Τα προϊόντα που συγκαταλέγονται
Ζουν περισσότερο οι γυναίκες στην Κύπρο σε σχέση με τους άντρες-Τι δείχνουν τα στοιχεία από τη Eurostat
Ιδρύεται έδρα Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε η εκπροσώπηση των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις στην Κύπρο
Ανενεργός ο νόμος για Πόθεν Έσχες των δημοσίων υπαλλήλων, μη ξεκάθαρη η λύση-Χωρίς διόδους οι whistleblowers