Η «ώρα» του Ανωτάτου για τον γιο του Συλλούρη – Ανατρέπεται ή όχι η καταδικαστική απόφαση;

Ξανά ενώπιον του Ανωτάτου δικαστηρίου θα οδηγηθεί αύριο ο καταδικασθέντας γιος του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, του οποίου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους για θανατηφόρο δυστύχημα από το οποίο «έσβησε» στην άσφαλτο ο 26χρονος Πέτρος Καραπατέρας.

Ο γιος του Συλλούρη υπέβαλε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας, ζητώντας είτε για μείωση της ποινής του είτε την αθώωση του. Κατά την προηγούμενη ακροματική διαδικασία, στην οποία παρευρέθηκε και ο Δημήτρης Συλλούρης, ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντα υπέβαλε 8 λόγους έφεσης.   

Αύριο το Ανώτατο δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώση την απόφαση του στις 11 το πρωί ενώ υπενθιμίζεται ότι ο νεαρός καταδικασθέντες τον τελευταίο καιρό κρατείται στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε από τις Κεντρικές φυλακές έπειτα από πόνους στο στομάχι.  

Υπενθυμίζεται ότι  το τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2013 όπου ο 26χρονος Πέτρος Καραπατέας επέστρεφε στο σπίτι του με την μικρού κυβισμού μοτοσικλέτα του.

Ο 18χρονος τότε Κυριάκος Συλλούρης, χτύπησε με το όχημα του τον άτυχο Πέτρο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ενώπιον μάλιστα  του δικαστηρίου επιβεβαιώθηκε πως ο Κυριάκος Συλλούρης επιχείρησε παράνομη στροφή. Έπρεπε να πάει πρώτα αριστερά και μετά δεξιά, ενώ αυτός βγαίνοντας από πάροδο επιχείρησε να περάσει απευθείας απέναντι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος αρχικά παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες, ενώ στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεση του και αρνήθηκε ενοχή. Η υπόθεση καθυστέρησε τρία χρόνια, καθώς η πρώτη δικαστής που την είχε αναλάβει παραιτήθηκε της υπόθεσης για να μην τύχει αμφισβήτησης η δικαιοσύνη λόγω του προσώπου που εμπλεκόταν, μετά από επιστολή που έστειλε η οικογένεια στο Ανώτατο, εκφράζοντας ανησυχία για την δίκαιη εκδίκαση της υπόθεσης.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε  ότι υπήρχε μειωμένη ορατότητα λόγω σταθμευμένων οχημάτων στην Λεωφόρο όπου έγινε το μοιραίο. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως είπε που επιχείρησε να εισέλθει στην απέναντι πάροδο με διαγώνιο τρόπο. Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έγιναν αποδεκτοί από το δικαστήριο αφού οι μάρτυρες και οι εμπειρογνώμονες υποστήριξαν το αντίθετο.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκαν οι υποψήφιοι ΠτΔ για το ΕΔΑΔ, δεν πληρούσαν τα κριτήρια-«Δεν θυμάμαι ξανά παρόμοια εξέλιξη»
Στο πλευρό του Λοϊζίδη το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της Ισότητα-«Απαράδεκτη απόπειρα φίμωσης»
Στο Δικαστήριο τέσσερις υποθέσεις για ξέπλυμα χρήματος-Δεσμεύτηκαν πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ εντός του 2024
Λήψη μέτρων μετά τα επεισόδια σε μπαρ στη Λάρνακα-Ενισχύεται η αστυνόμευση
Πυρά ΑΚΕΛ για την πειθαρχική δίωξη Λοϊζίδη-«Τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν σ’ επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια»
Πρόστιμο καμπάνα σε δύο εταιρίες για θέματα ασφάλειας στην εργασία
Αθώοι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 24χρονης-Βίντεο γύρισε μπούμερανγκ την υπόθεση, αναξιόπιστη η μάρτυρας
Εργασίες καθαρισμού οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου–Λάρνακας
Το Εφετείο μείωσε στο μισό ποινή φυλάκισης για σεξουαλικές πράξεις με ανήλικη
Πυρκαγιά σε γεννήτρια στον ιππόδρομο στον Άγιο Δομέτιο