Τα «πυρά» σε Πιέρο, το ρεκόρ και οι αλλαγές του Κρίστιανσεν

Την καλύτερη φετινή του επίδοση στην παραγωγή ευκαιριών κατέγραψε ο ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι με τον Ερμή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». 
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν 25 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 8 στον στόχο, όμως κατάφεραν να στείλουν μόνο μια φορά την μπάλα στα δίκτυα του Ερμή και με το ισόπαλο 1-1 «στραβοπάτησαν» αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς. 
 
Οι 7 τελικές του πρώτου ημιχρόνου έγιναν 18 το δεύτερο, και ιδίως μετά την αλλαγή συστήματος από τον Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος μετέτρεψε το 4-1-4-1 σε 3-5-2 αντικαθιστώντας τους Αλεξάνδρου-Γιαννιώτα με τους Βάντερ-Ντε Καμάργκο. 
 
Ο ΑΠΟΕΛ ήταν δημιουργικός τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα, έφτανε με αξιώσεις στην εστία του Νουρεντινόφσκι, εντούτοις η αστοχία, η ατυχία και οι επεμβάσεις του Σκοπιανού πορτιέρε δεν επέτρεψαν στους «γαλαζοκίτρινους» να γυρίσουν το παιχνίδι. 
 
Η κριτική στον Πιέρο 
Στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ανόρθωση και Ερμή η απόδοση του Πιέρου Σωτηρίου δεν έφτασε σε ψηλά επίπεδα. Από την αποθέωση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο διεθνής φορ δέχεται κριτική για την ικανότητα του να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. 
 
Τα 25 γκολ σε 51 εμφανίσεις μέσα στο 2016 είναι η καλύτερη απάντηση του Πιέρου Σωτηρίου, ο οποίος κατάφερε να εδραιωθεί στο αρχικό σχήμα του μόνιμου, τα τελευταία χρόνια, πρωταθλητή Κύπρου και με τα γκολ του ηγήθηκε της προσπάθειας των «γαλαζοκιτρίνων» στην πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. 
 
Τι επιθετικό χρειάζεται ο ΑΠΟΕΛ;
Η αδυναμία του ΑΠΟΕΛ να μετουσιώσει σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε κόντρα στον Ερμή, επανέφερε στο προσκήνιο την ανάγκη απόκτησης επιθετικού του Ιανουάριου. Στις προθέσεις της διοίκησης είναι η μεταγραφή περιφερειακού επιθετικού. 
 
Με τον Ντε Καμάργκο να μην διακρίνεται, μέχρι στιγμής, για την ικανότητα του να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα η επιτροπή προγραμματισμού του ΑΠΟΕΛ στοχεύει σε επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο. 
 
Πιο γρήγορο, διεισδυτικό και με ικανότητα στο τελείωμα των φάσεων. Μια προσωποποίηση των πιο πάνω είναι ο Άλντο Ατόρνο. Τέτοιου στυλ επιθετικό αναζητεί ο ΑΠΟΕΛ που θεωρείται βέβαιο ότι θα ενισχυθεί στη γραμμή κρούσης.