Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την άσκηση του εκλογικού τους διακαιώματος

Μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος οι πρόεδροι των πολιτικών κομμάτων της χώρας έκανα τις δικές τους δηλώσεις για τη σημαντικότητα της ημέρας των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση: «Σήμερα ψηφίζουμε για την τοπική αυτοδιοίκηση, ψηφίζουμε για το θεσμό του κράτους μας, που περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο επηρεάζει την καθημερινότητά μας, την ποιότητα ζωής, τους χώρους που μορφώνονται,  που παίζουν, που μεγαλώνουν τα παιδιά μας.

Και συμμετέχοντας σ’ αυτή τη διαδικασία ενισχύουμε και το σεβασμό προς τις τοπικές κοινωνίες. Γι’ αυτό θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα της ψήφου. Έτσι ώστε όλοι μαζί να πάρουμε την τοπική αυτοδιοίκηση μπροστά. Καλή ψήφο σε όλες και όλους».

Ο κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου και βουλευτή Κινήματος, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του δήλωσε πως:
«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία και τον δημότη, γιατί αναλαμβάνει την ευθύνη να υποδείξει ποιοι θα είναι οι τοπικοί άρχοντες σε Κοινότητες Δημαρχεία και Δημοτικά Συμβούλια.
Δεν είναι ώρα της αποχής, της απόστασης και της αδιαφορίας. Είναι ώρα της συμμετοχής. Καλούμε τους πολίτες σήμερα να αποδείξουν ότι είναι υπεύθυνα άτομα και να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο της ευθύνης».

Από την άλλη ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ , Χρίστος Χρίστου, κάλεσε τους πολίτες που θέλουν μια πραγματική αλλαγή να προσέλθουν στις κάλπες ιδιαίτερα αυτούς που θέλουν μια πραγματική αλλαγή, και πρόσθεσε ότι από αύριο η παρουσία του ΕΛΑΜ θα είναι και στα δημοτικά συμβούλια και στα δημαρχεία.

«Όλοι οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες, δεν πρέπει να απέχουν από καμιά εκλογική διαδικασία, ιδιαίτερα οι πολίτες οι οποίοι αυτή την στιγμή αδικούνται από το σύστημα και θέλουν μια πραγματική αλλαγή».

Η Πρόεδρος Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους με μήνυμα προς του δημότες δήλωσε πως κάθε δημότης δεν πρέπει να αδιαφορήσει και να προσέλθει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, διαμηνύοντας πως είναι στα χέρια του πολίτη να επιλέξει τους καλύτερους και να σταματήσει «η διαφθορά και η κακοδιοίκηση που έχουμε αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια».

«Πρέπει να λάβουμε μέρος στη διαδικασία για να σταματήσει όλη αυτή η διαφθορά, όλη η κακοδιοίκηση που έχουμε αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρονιά και είναι στα χέρια του δημότη, που με τη ψήφο του και με τη δύναμη του θα διαφοροποιήσει την κατάσταση, εκλέγοντας του καλύτερους εκλέγοντας έντιμους, νέους, αδιάφθορους ανθρώπους, που θα δώσουν μια νέα πνοή στο ζήτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή της απόλυτης, της πλέριας δημοκρατίας και θα νοιαστούν και για το συμπολίτη τους, γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πρώτο βήμα μέσα από το όποιο ο πολίτης ασκεί την εξουσία», κατέληξε.

Επίσης ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε πως : «Οι Δημοτικές Εκλογές δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες να αποφασίσουν ποιοι θέλουν να ασχολούνται και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του Δήμου τους και της Κοινότητάς τους»,είπε, προσθέτοντας ότι “Από το αποτέλεσμα της επιλογής των ίδιων των πολιτών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η ποιότητα ζωής τους στην καθημερινότητά τους».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ , Άντρος Κυπριανού, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαίωμα δήλωσε στους δημοσιογράφο και απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους πως η σημερινή ημέρα είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας  και απεύθυνε έκκληση του συμμετέχοντες:

«Η έκκλησή μου λοιπόν είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, αν είναι δυνατόν όλοι, και να επιλέξουν εκείνους οι οποίοι θεωρούν ότι θα εκπροσωπήσουν καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, στο Στρόβολο, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος του, ενώ παράλληλα, ο κ. Κυπριανού, ευχήθηκε η νέα χρονιά "να φέρει ό,τι το καλύτερο για το πολύπαθο μας νησί».

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως είναι αυτές οι εκλογές στις οποίες οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους ανθρώπους που θα διαχειριστούν τα μικρά και μεγάλα καθημερινά προβλήματα που τους απασχολούν για την επόμενη πενταετία.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου  Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μέσα από τις δηλώσεις του τόνισε ότι: «οι σημερινές εκλογές είναι σημαντικές, σημαντικές για την γειτονιά μας, για την κοινότητα μας, για τον δήμο μας»

Είναι σημαντικές, σημείωσε, για την ποιότητα στην καθημερινότητα μας, που απαιτούμε αλλά και δικαιούμαστε να έχουμε. Γίνονται όμως αυτές οι εκλογές, πρόσθεσε, με δύο ιδιαιτερότητες.

Πρώτον, είπε, πραγματοποιούνται υπό την σκιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων για το Κυπριακό και η ευχή μας είναι να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια και να ζήσουμε σε μια απελευθερωμένη κι ενωμένη πατρίδα.
Και η δεύτερη ιδιαιτερότητα, συμπλήρωσε, είναι ότι αυτές οι εκλογές είναι οι λιγότερο κομματικές εκλογές και με κομματικό χρώμα στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε πως:

«μέσα από την ανάδειξη σωστών Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, να συμβάλουμε στο μετρό των δυνατοτήτων μας για μια σωστή και ουσιαστική μεταρρύθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να βρίσκεται πλησιέστερα στον πολίτη, να εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη και την ίδια στιγμή, να μειωθούν δραστικά οι δημοτικές φορολογίες για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες».

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση