Ιστορίες της Ευρώπης και της νεολαίας μας!

Το πρόγραμμα “Stories of Europe” ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία κι ενδιαφέροντα… ευρήματα. Οι φίλοι του προγράμματος μαζεύτηκαν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στο Gloria Jean’s που βρίσκεται επί της Λήδρας, στη Λευκωσία, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης για τη θεματική ενότητα “Working Abroad”. Για την συγκεκριμένη θεματική, νέοι από την Κύπρο που εργάστηκαν ή ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό μοιράστηκαν μαζί μας το πώς διαμορφώνεται η εργασιακή εμπειρία σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Οι τρεις ιστορίες με την μεγαλύτερη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βραβεύτηκαν με ένα tablet, μια φωτογραφική μηχανή και ένα mp3, αντίστοιχα.

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανή μουσική jazz, να γευτούν ζεστά ροφήματα και να δουν τις φωτογραφίες αλλά και τις ιστορίες που ξεχώρισαν από όλες τις θεματικές του προγράμματος. Το πρόγραμμα “Stories of Europe” υλοποιήθηκε από την ΙΜΗ και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ και χρηματοδοτήθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Στόχος του ήταν να συλλέξει και να παρουσιάσει -μέσω των κοινωνικών δικτύων- ιστορίες τόσο από πολίτες όσο και από επισκέπτες της Κύπρου.

Το πρόγραμμα “Stories of Europe” ξεκίνησε το ταξίδι του τον Ιανουάριο του 2016 και ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2016. Περιείχε συνολικά 6 θεματικές ενότητες υπό τους τίτλους: “Raising Awareness”, “Studying Abroad”, “Consumer Rights”, “Cyprus through Foreign Eyes”, “Travel και Working Abroad”. Η συλλογή των φωτογραφιών και ιστοριών ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο συγκεντρώσαμε περισσότερες από 100 φωτογραφίες για όλες τις ενότητες. Στο τέλος κάθε θεματικής, οι 3 ιστορίες με την μεγαλύτερη απήχηση τιμήθηκαν σε μια όμορφα διοργανωμένη τελετή βράβευσης. 
 
Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα στόχευε στο να ενθαρρύνει τη συζήτηση γύρω από το πώς οι πολιτικές μιας Ένωσης μπορούν να βοηθήσουν και να φέρουν πιο κοντά την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα. Για αυτό το λόγο, οι ιστορίες που δημοσιεύονται είναι γραμμένες στην ελληνική, τουρκική και αγγλική γλώσσα. Για την καλύτερη προώθηση του project, εκπρόσωποι του προγράμματος παρευρέθηκαν σε φεστιβάλ, ενημερωτικές ημερίδες για την Ευρώπη και εκδηλώσεις πανεπιστημίων. 
 
Για να απολαύσετε κι εσείς τις ιστορίες από κοντά, επισκεφτείτε τις σελίδες του προγράμματος στο Facebook, twitter, Instagram και Tumblr, πληκτρολογώντας: Stories of Europe ή #SoE. 
 
 

Δειτε Επισης

Κατήγγειλε την στάση Ερντογάν ο ΠτΔ-«Είμαι έτοιμος να καθίσω σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»
Στο βήμα της 79ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τέλος από την 1η Οκτωβρίου ο μηδενικός συντελεστής Φ.Π.Α σε βασικά είδη-Τα προϊόντα που συγκαταλέγονται
Ζουν περισσότερο οι γυναίκες στην Κύπρο σε σχέση με τους άντρες-Τι δείχνουν τα στοιχεία από τη Eurostat
Ιδρύεται έδρα Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε η εκπροσώπηση των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις στην Κύπρο
Στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου-Ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Στη διάθεση του κοινού το Tax For All
Αθώοι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 24χρονης-Βίντεο γύρισε μπούμερανγκ την υπόθεση, αναξιόπιστη η μάρτυρας
Ξεκαθάρισε τις σκιές για απαγόρευση κινητών η Μιχαηλίδου-Πυρά από ΑΚΕΛ για αποτυχία εφαρμογής νόμων