Mε αυτογκόλ, Νταρμπισάιαρ και Κλέιτον χαμογέλασε ξανά (vid+pics)

Εύκολο ήταν το απόγευμα της Ομόνοιας η οποία κέρδισε με 5-1 την Αναγέννηση και επανήλθε στις νίκες μετά από τρία ανεπιτυχή (δύο ήττες, μία ισοπαλία) αποτελέσματα – τελευταία νίκη ήταν στις 20 Νοεμβρίου επί της ΑΕΚ.
 
Με τη νίκη αυτή, οι πράσινοι διατηρούνται στην πέμπτη θέση έχοντας 28 βαθμούς, όσους και ο Απόλλωνας ο οποίος φιγουράρει ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Η Αναγέννηση, που ούτως ή αλλιώς είχε δύσκολο έργο, παραμένει στον πυθμένα με μόλις τρεις βαθμούς.
 
Η Ομόνοια «καθάρισε» τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο διάστημα το οποίο όλο το σκηνικό διαδραματίστηκε προς την περιοχή της Αναγέννησης. Για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα χρειάστηκε και η ατυχία των αντιπάλων!
 

 
 
 
Το σκορ άνοιξε στο 22’ όταν ο Κλέιτον έφυγε από τα δεξιά, ξέφυγε από 2-3 αντιπάλους και έκανε το γύρισμα προς την περιοχή. Άθελά του ο Ευθυμίου έσπρωξε την μπάλα προς τα δίχτυα για να γίνει το 1-0 για τους πράσινους.
 
Πέντε λεπτά αργότερα (27’), μετά από γύρισμα στην περιοχή ο Νταρμπισάιαρ έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε στον τερματοφύλακα και έπειτα χτύπησε στον Φουρτάδο που την είδε να αναπαύεται στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει το 2-0.

 

Στο 34’ η Ομόνοια ανέβασε ακόμη περισσότερο τον  δείκτης  σκορ, με τον Νταρμπισάιαρ να χρίζεται σκόρερ και να γράφει το 3-0. Ο ίδιος παίκτης στο 62’ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, όταν μετά από σουτ του Φλορέσκου ο Βιέρα απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 4-0.
 

Έκανε ρεκόρ μόλις στην 15η αγωνιστική ο Νταρμπισάιαρ (vids)

 
Στο 83' ο Κλέιτον που ήταν από τους διακριθέντες πέτυχε το 5-0, ενώ το τελικό 5-1 γράφτηκε από τον Φουρτάδο στο 87'

 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
 22’ αυτ. Ευθυμίου, 27’ αυτ. Φουρτάδο, 34’, 62' Νταρμπισάιαρ, 83' Kλέιτον / 87' Φουρτάδο

 
Συνθέσεις:
Ομόνοια: Παναγή, Κωνσταντινίδης (Φιλιώτης), Παντελιάδης, Βύντρα, Όρσουλιτς (70΄ Νασιμέντο), Φλορέσκου, Τουρέ, Μαργκάσα, Κλέιτον, Ντάρμπισαϊαρ, Σέρινταν (64΄ Χριστοφή). 
Αναγέννηση: Βιέρα, Φωτίου, Ευθυμίου, Ντιαλό, Θεράποντως, Χατζηγιαννακού (90΄ Σλοβ), Μπριτζίτο, Φουρτάδο, Νατσιόπουλος (57΄ Βλασόπουλος), Χριστοδούλου (81΄ Ιωάννου), Γουέσλεμ.