Επιστροφή στις νίκες με πέναλτι (vid)

Μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες (Αναγέννηση, Δόξα) η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας στην «ΑΕΚ Αρένα» τον Εθνικό με 1-0 και κρατιέται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα της Λάρνακας ήταν καλύτερη όμως δυσκολεύτηκε μέχρι να φθάσει στην επίτευξη του νικητήριου τέρματος. Μάλιστα, το πέτυχε με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, ενώ από πλευράς Εθνικού διαμαρτύρονται και για μία περίπτωση που δεν δόθηκε υπέρ τους η εσχάτη των ποινών. 

 

 

Οι Λαρνακείς ήταν καλύτεροι σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, όμως δεν ήταν εύστοχοι στην τελική τους προσπάθεια. Η λύση ήρθε στο 62’ με τον διαιτητής της αναμέτρησης (Χαράλαμπο Σκαπούλλη) να υποδεικνύει την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Κρατσούνοφ στον Τριτσκόφσκι. Ο παθών ήταν εύστοχος και έτσι γράφτηκε το 1-0.

Πάντως, ο Εθνικός μπορούσε να κάνει χαλάστρα στην πρωτοπόρο μιας και στις καθυστερήσεις ο Μίνιο πραγματοποίησε διπλή απόκρουση σε σουτ των Κυπριανού και Παπαγεωργίου.

Αξίζει να αναφερθεί  ότι η ομάδα της Άχνας ζήτησε έντονα πέναλτι σε πέσιμο του Κρατσούνοφ στην περιοχή στο 79’ , όμως ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη.

Σκόρερ: 62’ πεν. Τριτσκόφσκι

Κίτρινες: Ενέσκου, Κρατσούνοφ(4η), Κιπιάνι (4η)

Συνθέσεις:
ΑΕΚ: 
Μίνιο, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα (90+2) Τρ, Χαραλάμπους, Ορτίθ, Λαμπάν, Ακοράν, Μπόλιεβιτς, Τέτε (90' Εγγλέζου), Τρισκόφσκι (85' Άλβες)
Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Αράμπαλ (66' Κυπριανού), Κιπιάνι (78' Παπαγεωργίου), Γκριγκαλάβα, Κατσαράβα, Χατζηβασίλης, Ενέσκου (66' Ντόβηνια), Σικάρσκι, Φιλίποφ, Κρατσούνοφ, Ζελάγια