Ο Νουρεντινόσκι γκρέμισε τον ΑΠΟΕΛ από την κορυφή (vid)

Δύο βαθμούς άφησε στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 με τον Ερμή, ο οποίος προηγήθηκε νωρίς στο σκορ και κρατούσε το υπέρ του προβάδισμα μέχρι το 78'.
 
Το γρήγορο τέρμα του Ερμή ανάγκασε τον ΑΠΟΕΛ να τρέξει για να ισοφαρίσει, όμως από τις 25 τελικές προσπάθειες μόνο η μία κατέληξε στα δίχτυα, ενώ ο Νουρεντινόσκι μέτρησε οκτώ αποκρούσεις από τις οποίες οι περισσότερες ήταν σε τετ α τετ.

 
Μετά την ισοπαλία ο ΑΠΟΕΛ ξεχώρισε από τους πρωτοπόρους ΑΕΛ και ΑΕΚ που νίκησαν και ανέβηκαν στους 36 βαθμούς, ενώ στους 37 είναι οι γαλαζοκίτρινοι. Ο Ερμής με 21 βαθμούς βρίσκεται στην 6η θέση.
 
 

Ο Ερμής μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και πολύ νωρίς υποχρέωσε τον ΑΠΟΕΛ να αγχωθεί μιας και μόλις στο 9’ ο Μασίνουα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ψηλοκρεμαστό πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βάτερμαν κάνοντας το 1-0.

Το γκολ αυτό έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα της Αραδίππου να ταμπουρωθεί στην άμυνά της και να επικεντρωθεί κυρίως στην αποκοπή των επιθέσεων των παικτών του ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν έπιασαν μεγάλα ποσοστά απόδοσης στο πρώτο ημίχρονο και οι ευκαιρίες που βρήκαν δεν ήταν ικανές να ανησυχήσουν τον Νουρεντινόφσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο ΑΠΟΕΛ δυσκολευόταν να γίνει απειλητικός προς την αντίπαλη εστία. Μάλιστα, οι φάσεις λιγόστεψαν και ο Ερμής κινδύνεψε ελάχιστα τουλάχιστον μέχρι το 75’.

Στο 78’ μετά από σέντρα του Εφραίμ στην περιοχή, ο Μπερτόλιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα για να γίνει το 1-1. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ΑΠΟΕΛ έντεινε την πίεση του προκειμένου να πετύχει άλλο ένα τέρμα, ενώ από την άλλη ο Ερμής επιδίωκε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις.

 
Η ανατροπή μπορούσε να έρθει στο 85’ όταν η ωραία ενέργεια και το σουτ του Βάντερ έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ΑΠΟΕΛ άγγιξε και στη συνέχεια το γκολ, όμως η αστοχία και ο Νουρεντινόσκι δεν επέτρεψαν το δεύτερο τέρμα στον ΑΠΟΕΛ.
 

 
Σκόρερ: 9’ Μασίνουα / 78’ Μπερτόλιο

Κίτρινες: Αρτάμπε, Σίργκι (4η), Ντα Σίλβα, Άλμπα, Μασίνουα, Νουρεντινόσκι / Μιλάνοφ, Μπερτόλιο (4η), Καρλάο
Συνθέσεις:
Ερμής:
Νουρεντινόσκι, Ψάλτης (56΄ Χριστόφ), Μπενγκά, Σίργκι, Ντε Βρίσε, Μαϊσουράτζε (69΄ Μαϊσουράτζε), Αρτάμπε, Άλμπα, Λίλλης (71΄ Ντα Σίλβα), Ντε Μέλο, Μασίνουα 
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου (61΄ Βάντερ), Μοράις, Βινίσιους (76΄ Ορλάντι), Μπερτόλιο, Γιαννιώτας (61΄ Ντε Καμάργκο), Εφραίμ, Σωτηρίου