Διαδηλωτές εγκλώβισαν βουλευτές στο Κοινοβούλιο της Πολωνίας

Εκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν όλες τις εξόδους του κτιρίου του κοινοβουλίου της Πολωνίας, έπειτα από τις κατηγορίες κομμάτων της αντιπολίτευσης για παραβίαση του Συντάγματος από το κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

Οι διαδηλωτές είχαν περικυκλώσει τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το κοινοβούλιο και φώναζαν ότι οι βουλευτές θα παραμείνουν υπό αποκλεισμό και καλούσαν τον επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος να βγει έξω και να τεθεί ενώπιον τους.

«Σύνταγμα», «Ελεύθερα Μέσα ενημέρωσης», «Δεν θα φύγετε πριν τα Χριστούγεννα», φώναζαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι, ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής αρκετοί βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης προσχώρησαν στους διαδηλωτές για να τους υποστηρίξουν.

Η αστυνομία κάλεσε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες τους διαδηλωτές να διασκορπιστούν, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τους απομακρύνει δια της βίας. Μερικοί βουλευτές επιχείρησαν να φύγουν από το κτίριο του Κοινοβουλίου με τα οχήματα τους, αλλά εμποδίστηκαν από τους διαδηλωτές.

Την Παρασκευή τρία κόμματα της αντιπολίτευσης της Πολωνίας κατηγόρησαν τον πρόεδρο της Βουλής για παραβίαση του Συντάγματος όταν μετέφερε μια κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού του επόμενους έτους εκτός της κύριας αίθουσας συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου και εμπόδισε τα Μέσα ενημέρωσης να καλύψουν την ψηφοφορία.

Tην Παρασκευή βουλευτές της αντιπολίτευσης κατέλαβαν το βήμα του κοινοβουλίου διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο της κυβέρνησης να περιορίσει την πρόσβαση Μέσων ενημέρωσης σε μαγνητοσκόπηση συνεδριάσεων του πολωνικού κοινοβουλίου.

  

Δειτε Επισης

Νέες αποκαλύψεις για την φρικιαστική υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό-«Μου είπε ότι η γυναίκα του παρίστανε την κοιμισμένη»
Συνελήφθη 22χρονος για τη στυγερή δολοφονία νεαρής κοπέλας στη Γαλλία-Βρέθηκε θαμμένη σε δάσος
Ισορροπίες τρόμου στη Μέση Ανατολή-Κάλεσε νέες εφεδρείες το Ισραήλ και προετοιμάζεται για πόλεμο
Αβέβαιη παραμένει η τύχη των 64 ομήρων της Χαμάς έναν χρόνο μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Τουλάχιστον 15 νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα σήμερα στο Λίβανο
Πάνω από 1.500 μέλη της Χεζμπολάχ τυφλώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν από τις επιθέσεις με τους βομβητές
Εκτελέστηκε ο Μαρσέλους Γουίλιαμς-Για πάνω από 20 χρόνια δήλωνε αθώος για τον φόνο μιας λευκής γυναίκας
Για πρώτη φορά η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πύραυλο κατά του Τελ Αβίβ-Με επίθεση βόρεια της Βηρυτού απαντά το Ισραήλ
Πύραυλος της Χεζμπολάχ έφτασε στο Τελ Αβίβ και αναχαιτίστηκε-Σειρήνες στην πρωτεύουσα του Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ λόγω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή