Γαρύφαλλα στον τόπο του τροχαίου και πρόταση μομφής στη “βουλή” των κατεχομένων

  Δεκάδες γαρύφαλλα άφησαν οι ηγεσίες των οργανώσεων που απαρτίζουν τη συνδικαλιστική πλατφόρμα, στον τόπο όπου έγινε το τροχαίο δυστύχημα στις 29 Νοεμβρίου, με θύματα τις δύο μαθήτριες και τον οδηγό του σχολικού λεωφορείου.

Η σημερινή μέρα κινητοποιήσεων στα κατεχόμενα ξεκίνησε με την τήρηση τριών λεπτών σιγής στο δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας όπου έγινε το τροχαίο, ένα λεπτό για κάθε ένα από τα θύματα.

Κάποιες τ/κ ιστοσελίδες μεταδίδουν ότι ο γιος του Ντενκτάς Μουτλουέλ και ο πατέρας της Ιλάϊντα Οζτούρκ αντέδρασαν προς τους συνδικαλιστές, καλώντας τους “να μην κάνετε πολιτική”. Στον τόπο του δυστυχήματος υπήρχε και “αστυνομία” που απομάκρυνε τις οικογένειες των θυμάτων.

Ζούμε ένα κοινωνικό τραύμα, θα κάνουμε το παν για να μην επαναληφθεί αυτός ο πόνος, δήλωσε ο γγ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ ενώ ο πρόεδρος της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών, Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ ανέφερε, “είμαστε εδώ για να μην πεθάνουν άλλες Ιλάιντα, Σουντέ, Ντενκτάς, για να μην ξαναζήσουμε το ίδιο πράγμα”.

Η γενική απεργία σήμερα έγινε στην κατεχόμενη επαρχία Λευκωσίας. Η συνδικαλιστική πλατφόρμα μετέβη στη “βουλή” όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζητώντας τη συλλογή υπογραφών για την πρόταση μομφής εναντίον της “κυβέρνησης” και την έναρξη έρευνας εναντίον των “υπουργών συγκοινωνιών, εργασίας και παιδείας" για το τροχαίο της 29ης Νοεμβρίου.

Επέδωσαν το σχετικό αίτημα με επιστολή τους, που περιλαμβάνει και το αίτημα για αλλαγή της ώρας στη χειμερινή, σε αρμόδιους να την δώσουν στην “πρόεδρο” της “βουλής”, Σιμπέλ Σιμπέρ.

Στη συνάντηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της συντεχνίας των “δημοσίων υπαλλήλων", Αχμέτ Καπτάν ζήτησε να διενεργήσει η “βουλή” έρευνα εναντίον των τριών “υπουργών” με το αιτιολογικό ότι δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους. Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι συμμερίζονται το αίσθημα μη εμπιστοσύνης που έχουν οι συντεχνίες και κατηγόρησε την “κυβέρνηση” επειδή προχώρησε στη λήψη αποφάσεων χωρίς να διαβουλευθεί με τις συντεχνίες.

Ο κ. Ερχιουρμάν υπέδειξε ότι η “κυβέρνηση” ΚΕΕ – ΔΚ “στέκεται στα πόδια της” επειδή έχει τη στήριξη από τέσσερις ανεξάρτητους “βουλευτές”. Από αυτούς, είπε, εάν οι τρεις καταθέσουν στη “βουλή” πρόταση μομφής, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό και το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας είναι έτοιμοι να ρίξουν την “κυβέρνηση”.

Ακόμα και εάν πρόκειται να απορριφθεί, μια πρόταση μομφής στην ατζέντα θα θέσει και πάλι το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης, ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν εξηγώντας ότι επειδή αν κατατεθεί πρόταση μομφής τώρα, δεν μπορεί να ξανατεθεί τέτοιο θέμα στη “βουλή” για τους επόμενους τρεις μήνες. Γι` αυτό, είπε, όχι και οι τέσσερις αλλά αν τρεις ανεξάρτητοι “βουλευτές” υπογράψουν την πρόταση μομφής, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα την στηρίξουν.

Στο μεταξύ, το “υπουργικό συμβούλιο” με απόφασή του χθες ανέβαλε για 60 μέρες την απεργία που είχε προκηρύξει για σήμερα το “τμήμα” πολιτικής αεροπορίας, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας στην “επαρχία” Λευκωσίας.
 

Νέο τροχαίο στο ίδιο σημείο στα κατεχόμενα 

Για νέο ατύχημα στο δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας, όπου συνέβη το τροχαίο δυστύχημα στις 29 Νοεμβρίου, γράφουν τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες.

Όπως μεταδίδεται, το νέο τροχαίο έγινε γύρω στις 12 το μεσημέρι και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν έξι τραυματίες. Τραυματίες έχουν μεταφερθεί και πάλι στο “κρατικό” νοσοκομείο Λευκωσίας.

Φωτογραφίες δείχνουν δύο αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές στο μπροστινό μέρος ενώ η Κίπρις ποστασί επικαλείται δικές της πληροφορίες για τρία τροχαία δυστυχήματα που έγιναν ταυτόχρονα σε διαφορετικές περιοχές.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κατήγγειλε την στάση Ερντογάν ο ΠτΔ-«Είμαι έτοιμος να καθίσω σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»
Στο βήμα της 79ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τέλος από την 1η Οκτωβρίου ο μηδενικός συντελεστής Φ.Π.Α σε βασικά είδη-Τα προϊόντα που συγκαταλέγονται
Ζουν περισσότερο οι γυναίκες στην Κύπρο σε σχέση με τους άντρες-Τι δείχνουν τα στοιχεία από τη Eurostat
Ιδρύεται έδρα Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε η εκπροσώπηση των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις στην Κύπρο
Στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου-Ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Στη διάθεση του κοινού το Tax For All
Αθώοι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 24χρονης-Βίντεο γύρισε μπούμερανγκ την υπόθεση, αναξιόπιστη η μάρτυρας
Ξεκαθάρισε τις σκιές για απαγόρευση κινητών η Μιχαηλίδου-Πυρά από ΑΚΕΛ για αποτυχία εφαρμογής νόμων