Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με άρωμα Κυπριακού στις Βρυξέλες

Κοινωνούς των εξελίξεων στο Κυπριακό και με αίτημα της συμμέτοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διεθνή Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, καθιστά σήμερα τους Ευρωπαίους εταίρους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια των Συνόδων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες.
 
Στο περιθώριο των Συνόδων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει χωριστές συναντήσεις, ανάμεσα σε άλλους, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ.

To πρωί πραγματοποιήθηκε διμερής προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λάβει επισήμως το λόγο για να ενημερώσει του 27 ομολόγους του, κατά το πρώτο σκέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος αναμένεται να περιγράψει ειδικότερα το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

 
Χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μακρά συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου Νίκου Κοτζιά και Ιωάννη Κασουλίδη αντίστοιχα, κατά την οποία Λευκωσία και Αθήνα χάραξαν την κοινή που θα ακολουθήσουν μέχρι τη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια.     
 

Δειτε Επισης

Σφοδρή καταδίκη κομμάτων στις δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό
Στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου-Ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Σε επενδύσεις στα κατεχόμενα κάλεσε Τουρκο-αμερικανούς επιχειρηματίες ο Τατάρ
Σε πλήρη εγρήγορση για υποδοχή ξένων πολιτών από το Λίβανο η Κυβέρνηση-«Έντονη ανησυχία για κλιμάκωση»
Την ετοιμότητα της ΚΔ έναντι προκλήσεων μεταναστευτικού εξέφρασε ο Υφ. Μετανάστευσης
Τατάρ και Ερτουγρoύλογλου ευχαρίστησαν Ερντογάν για την ομιλία του στην ΓΣ
Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας εξέφρασαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου
Θα απαντήσει στον Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος
Τα κρούσματα… παραξενιάς συνεχίζονται στον άβολο κόσμο της συμπολίτευσης
Πήρε το πάνω χέρι από Κουλία και Αννίτα ο Πρόεδρος με τον διορισμό Γενικού Ελεγκτή