Ομαλή και εύρυθμη διαδικασία για το Brexit ζήτησε η Μέι

"Το τι θα συζητήσουμε σε αυτή τη σύνοδο κορυφής είναι το πώς θα συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε", δήλωσε η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, προσερχόμενη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
 
Σε σχέση με το μεταναστευτικό, τόνισε ότι έχει από την αρχή πει "ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε τα βαθύτερα αίτια. Αυτό σημαίνει να αντιμετωπίσουμε τα δίκτυα λαθρεμπορίου και αυτό σημαίνει την αποτροπή περισσότερων ανθρώπων από το να ξεκινήσουν το ταξίδι και την επιστροφή όσων δεν έχουν κανένα δικαίωμα να είναι εδώ".
 
Η Τερέζα Μέι ζητά από τους εταίρους "να καταδικάσουμε σθεναρά αυτό που συμβαίνει στη Συρία. Ο Πρόεδρος Άσαντ και οι υποστηρικτές του στη Ρωσία και το Ιράν είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Χαλέπι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτές τις φρικαλεότητες θα λογοδοτήσουν. Πρέπει επίσης να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι εξασφαλισμένη ώστε ο ΟΗΕ να μπορεί να βοηθήσει να φέρει σε ασφάλεια τους αθώους ανθρώπους της Χαλεπί".
 
Τέλος σε σχέση με το άτυπο δείπνο για το Brexit, δήλωσε ότι καλωσορίζει το γεγονός ότι "οι άλλοι ηγέτες θα συναντηθούν για να συζητήσουν το Brexit απόψε. Καθώς πρόκειται να επικαλεστούμε το άρθρο 50 και να ενεργοποιήσουμε τις διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του Μαρτίου του επόμενου έτους. Είναι σωστό ότι οι άλλοι ηγέτες θα προετοιμαστούν για τις διαπραγματεύσεις αυτές, όπως έχουμε ήδη εμείς ξεκινήσει την προετοιμασία. Εμείς θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ. Θέλουμε αυτό να είναι μια ομαλή και εύρυθμη διαδικασία όσο το δυνατόν. Δεν είναι μόνο προς το συμφέρον μας. Είναι προς το συμφέρον της υπόλοιπης Ευρώπης".
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε ισχύ η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας-Οι δεσμοί που αίρονται και τα σημεία τριβής που παραμένουν
Νέα ισραηλινή διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων από βόρειο τμήμα Γάζας
Σε τεντωμένο σχοινί οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκία, κυρώσεις αν δεν πάει ο Πούτιν
Διαβεβαιώσεις Τραμπ-«Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας με την Κίνα»
Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πέτρινος τοίχος στη Γαλλία
Ο ισραηλινός στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο Ράμα εξασφαλίζει πλειοψηφία στις εκλογές της Αλβανίας-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα ο Μπερίσα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε σχέδιο άρσης των κυρώσεων κατά της Συρίας