Ομαλή και εύρυθμη διαδικασία για το Brexit ζήτησε η Μέι

"Το τι θα συζητήσουμε σε αυτή τη σύνοδο κορυφής είναι το πώς θα συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε", δήλωσε η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, προσερχόμενη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
 
Σε σχέση με το μεταναστευτικό, τόνισε ότι έχει από την αρχή πει "ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε τα βαθύτερα αίτια. Αυτό σημαίνει να αντιμετωπίσουμε τα δίκτυα λαθρεμπορίου και αυτό σημαίνει την αποτροπή περισσότερων ανθρώπων από το να ξεκινήσουν το ταξίδι και την επιστροφή όσων δεν έχουν κανένα δικαίωμα να είναι εδώ".
 
Η Τερέζα Μέι ζητά από τους εταίρους "να καταδικάσουμε σθεναρά αυτό που συμβαίνει στη Συρία. Ο Πρόεδρος Άσαντ και οι υποστηρικτές του στη Ρωσία και το Ιράν είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Χαλέπι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτές τις φρικαλεότητες θα λογοδοτήσουν. Πρέπει επίσης να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι εξασφαλισμένη ώστε ο ΟΗΕ να μπορεί να βοηθήσει να φέρει σε ασφάλεια τους αθώους ανθρώπους της Χαλεπί".
 
Τέλος σε σχέση με το άτυπο δείπνο για το Brexit, δήλωσε ότι καλωσορίζει το γεγονός ότι "οι άλλοι ηγέτες θα συναντηθούν για να συζητήσουν το Brexit απόψε. Καθώς πρόκειται να επικαλεστούμε το άρθρο 50 και να ενεργοποιήσουμε τις διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του Μαρτίου του επόμενου έτους. Είναι σωστό ότι οι άλλοι ηγέτες θα προετοιμαστούν για τις διαπραγματεύσεις αυτές, όπως έχουμε ήδη εμείς ξεκινήσει την προετοιμασία. Εμείς θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ. Θέλουμε αυτό να είναι μια ομαλή και εύρυθμη διαδικασία όσο το δυνατόν. Δεν είναι μόνο προς το συμφέρον μας. Είναι προς το συμφέρον της υπόλοιπης Ευρώπης".
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι, οι ενέργειές μας μιλούν από μόνες τους-Ανακοίνωση Νετανιάχου
Ισοπεδώνει τη Ράφα το Ισραήλ-Kοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο οι IDF
Κάμαλα Χάρις: «Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω»
Σε τρομοκρατικά κίνητρα ενδέχεται να οφείλεται η επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία
Παγκόσμια φρενίτιδα στην πρεμιέρα της κυκλοφορίας του iPhone 16-Ουρές απο ΗΠΑ μέχρι Ρωσία
Ποιος ήταν ο «Παγκόσμιος Τρομοκράτης» της Χεζμπολάχ, στόχος των Ισραηλινών στην αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Τουλάχιστον 8 νεκροί μετά από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό-Νεκρός και ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολά
Ο Νετανιάχου αναβάλλει την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη λόγω της κατάστασης στο βόρειο Ισραήλ
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ ο στόχος της επίθεσης στη Βηρυτό-Τρεις νεκροί και 17 τραυματίες
Η Χεζμπολάχ παρέδιδε στα μέλη της νέους βομβητές λίγο προτού αυτοί εκραγούν