Επιχείρηση κλειδώματος ενεργού ρόλου της Ε.Ε. στην πολυμερή

Στο «κλείδωμα» ενεργού ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό και δη στη διεθνή διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, εστιάζει κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.  
 
Αυτή την ώρα ο Νίκος Αναστασιάδης ενημερώνει τους Ευρωπαίους ηγέτες στο πλαίσιο του γεύματος εργασίας που πραγματοποιείται. Το Κυπριακό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τούσκ, Πρέμπεν Άαναμ, είναι το τρίτο θέμα στο γεύμα εργασίας.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ορίστηκε τελικά για τις έντεκα αύριο το πρωί λόγω βεβαρημένου προγράμματος του κ. Γιούνκερ.
Η ενημέρωση και οι συζητήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος πέραν της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συμμετείχε και στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος(ΕΛΚ), περιστρέφονται γύρω από το ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, σε συνδυασμό πάντοτε με το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης. Στόχο αποτελεί, όπως με την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διασαφηνιστεί επαρκώς-και αν είναι δυνατό με επίσημη δήλωση από πλευράς Ε.Ε.-, η ενεργός εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό και ειδικότερα η ενεργός συμμετοχή της στη διεθνή διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου.
 
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το θάρρος και το κουράγιο του στις προσπάθειες για εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη η πολυμερής διάσκεψη, που προγραμματίζεται για τις 12 Ιανουαρίου, να εμπλουτιστεί με την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σημαντικών κρατών-μελών της, που θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προβληματικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας.
 
 

Δειτε Επισης

Σφοδρή καταδίκη κομμάτων στις δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό
Στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου-Ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Σε επενδύσεις στα κατεχόμενα κάλεσε Τουρκο-αμερικανούς επιχειρηματίες ο Τατάρ
Σε πλήρη εγρήγορση για υποδοχή ξένων πολιτών από το Λίβανο η Κυβέρνηση-«Έντονη ανησυχία για κλιμάκωση»
Την ετοιμότητα της ΚΔ έναντι προκλήσεων μεταναστευτικού εξέφρασε ο Υφ. Μετανάστευσης
Τατάρ και Ερτουγρoύλογλου ευχαρίστησαν Ερντογάν για την ομιλία του στην ΓΣ
Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας εξέφρασαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου
Θα απαντήσει στον Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος
Τα κρούσματα… παραξενιάς συνεχίζονται στον άβολο κόσμο της συμπολίτευσης
Πήρε το πάνω χέρι από Κουλία και Αννίτα ο Πρόεδρος με τον διορισμό Γενικού Ελεγκτή