Εμποδίζουν την αποχώρηση αμάχων στο Χαλέπι

Οι σιίτες παραστρατιωτικοί που μάχονται στο πλευρό των στρατιωτικών δυνάμεων της Συρίας, εμπόδισαν σήμερα την αποχώρηση αμάχων από τις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες της αντιπολίτευσης στα ανατολικά του Χαλεπίου, όπως δήλωσε στέλεχος των ανταρτών της αντιπολίτευσης.
 
Αξιωματούχοι της στρατιωτικής συμμαχίας που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ, δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσουν την εξέλιξη αυτή. Χθες, οι εκτιμήσεις για την έναρξη της επιχείρησης αποχώρησης των αμάχων δεν έδιναν μία ξεκάθαρη εικόνα, με τα στελέχη της αντιπολίτευσης να εκτιμούν ότι θα άρχιζε χθες το βράδυ.
 
"Οι Ιρανοί παραστρατιωτικοί αναγκάζουν τους ανθρώπους να επιστρέψουν," δήλωσε ο Ζακαρία Μαλαχιφζί, αξιωματούχος με έδρα την Τουρκία, που υποστηρίζει ανταρτική ομάδα στο Χαλέπι. Στο μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δηλώνει ότι η επιχείρηση εκκένωσης των αμάχων από το Χαλέπι, καθυστερεί, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η αιτία.
 
Να θυμίσουμε ότι χθες, η Μόσχα ανακοίνωσε πως η επιχείρηση των δυνάμεων οι οποίες πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Συρίας στο ανατολικό Χαλέπι, με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, τερματίστηκε, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατήγγειλαν μια «σύγχρονη εκδοχή του κακού» και μια σωρεία «ωμοτήτων».

Όπως ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Βιτάλι Τσούρκιν επιτεύχθηκε μια συμφωνία που προβλέπει ότι οι αντάρτες θα εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι, την άλλοτε οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, και ότι οι άμαχοι θα προστατευθούν, απορρίπτοντας τις επικρίσεις τόσο του Οργανισμού όσο και δυτικών κρατών περί θανάτων αμάχων.

Δειτε Επισης

Κάμαλα Χάρις: «Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω»
Σε τρομοκρατικά κίνητρα ενδέχεται να οφείλεται η επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία
Παγκόσμια φρενίτιδα στην πρεμιέρα της κυκλοφορίας του iPhone 16-Ουρές απο ΗΠΑ μέχρι Ρωσία
Ποιος ήταν ο «Παγκόσμιος Τρομοκράτης» της Χεζμπολάχ, στόχος των Ισραηλινών στην αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Τουλάχιστον 8 νεκροί μετά από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό-Νεκρός και ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολά
Ο Νετανιάχου αναβάλλει την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη λόγω της κατάστασης στο βόρειο Ισραήλ
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ ο στόχος της επίθεσης στη Βηρυτό-Τρεις νεκροί και 17 τραυματίες
Η Χεζμπολάχ παρέδιδε στα μέλη της νέους βομβητές λίγο προτού αυτοί εκραγούν
Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ-Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή»
Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία