Οι 40+1 γηραιότεροι των Κεντρικών φυλακών  - Οι ποινές και η… «πρωτιά» του εγκλήματος

Σαράντα ένας είναι οι κατάδικοι των Κεντρικών φυλακών με ηλικία άνω των 60 ετών οι οποίοι διανύουν την τρίτη ηλικία τους πίσω από τα σίδερα μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν για διάφορα αδικήματα από το δικαστήριο.

Ανάμεσα σε αυτούς και τρείς γυναίκες ενώ τον τίτλο του γηραιότερου παίρνει ο Γιάγκος Κατσαρής ο οποίος είναι 80 ετών και λόγω της μεγάλης ηλικίας του, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης μόνο 6 χρόνων για τον φόνο της συζύγου του, που διαπράχθηκε στα Περβόλια τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ,  η «κατάταξη» των γηραιότερων έχει ως εξής:

Ηλικίας 60 – 70 ετών:  36 καταδικασθέντες
Ηλικίας 70 – 80 ετών:  4 καταδικασθέντες
Ηλικίας 80 και άνω: 1 καταδικασθέντας 

Τα αδικήματα πίσω από τις καταδίκες των γηραιότερων:

  • Φόνος εκ προμελέτης:   1 καταδικασθέντας (ισοβίτης)
  • Ανθρωποκτονία:    5 καταδικασθέντες (1 Τουρκοκύπριος και 4 Ελληνοκύπριοι – Ποινές από 6 μέχρι 20 χρόνια)
  • Απόπειρα φόνου:    2 καταδικασθέντες (Ελληνοκύπριοι – Ποινές από 2,5 μέχρι 20 χρόνια)
  • Ναρκωτικά:    9 καταδικασθέντες (2 αλλοδαποί και 7 Ελληνοκύπριοι – Ποινές από 4 μέχρι 20 χρόνια)
  • Σεξουαλικά αδικήματα:    9 καταδικασθέντες (1 αλλοδαπός και 8 Ελληνοκύπριοι – Ποινές από 36 μήνες μέχρι 26 χρόνια)
  • Οικονομικά αδικήματα:   10 καταδικασθέντες ( Όλοι Ελληνοκύπριοι – Ποινές από 2 μήνες μέχρι 8 χρόνια)
  • Εντάλματα για χρέη:   5 καταδικασθέντες ( Όλοι Ελληνοκύπριοι – Ποινές 1 χρόνο )

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, οι γηραιότεροι των Κεντρικών φυλακών (10 στο σύνολο) έχουν καταδικαστεί για οικονομικό έγκλημα (διασπάθιση δημόσιο χρήματος, πλαστογραφία, απάτη κτλ) ενώ τη δεύτερη θέση των αδικημάτων πίσω από τις καταδίκες των συγκεκριμένων προσώπων λαμβάνουν οι υποθέσεις ναρκωτικών και σεξουαλικών αδικημάτων (βιασμοί, βιασμοί ανηλίκων, κακοποίηση, εκμετάλλευση κτλ).   

Επίσης όπως προκύπτει η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον ισοβίτη Παναγιώτη Καυκαρή, ο οποίος καταδικάστηκε το 1987 για φόνο εκ προμελέτης και βρίσκεται πίσω από τα σίδερα εδώ και 29 χρόνια.  Η δεύτερη μεγαλύτερη ποινή στους γηραιότερους επιβλήθηκε σε πρόσωπο που έχει καταδικαστεί σε 26 χρόνια για το αδίκημα του βιασμού γυναικών.

Επιπρόσθετα, άλλα 5 πρόσωπα ηλικίας 60 – 70 ετών βρίσκονται πίσω από τα σίδερα για εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους για χρέη.

Δειτε Επισης

LIVE: Νύχτα τρόμου σε Ισραήλ και Ιράν με ασταμάτητες ανταλλαγές πυραύλων-Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ, μία νεκρή
Το έγκλημα κάνει πάρτι και το Τμήμα που διερευνά εγκλήματα διερευνά.... δηλώσεις-Οι εμμονές εκθέτουν την Αστυνομία
«Ένα λαθούι εκάμαν τα πλάσματα, σιόρ…»
Οι στρατιωτικές ισορροπίες τρόμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Πού υπερισχύει η κάθε πλευρά
Ο Δένδιας μιλά για την «Αόρατη Συνωμοσία» που οδήγησε στη δολοφονία του Αμερικανού Πρέσβη στην Κύπρο
Προτρέπει του Ιρανούς να ξεσηκωθούν ο Νετανιάχου-«Να ορθώσουν ανάστημα στο καταπιεστικό καθεστώς»
Χειροπέδες σε άλλους τρεις ανήλικους για τη ληστεία σε φούρνο στη Λεμεσό
ΒΙΝΤΕΟ: Ορατοί και από την Κύπρο οι πύραυλοι που εκτόξευσε κατά του Ισραήλ το Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ιρανικοί πύραυλοι χτυπούν στο κέντρο του Τελ Αβίβ
Στην τελική ευθεία το σχέδιο του Ισραήλ-Στόχος ο ίδιος ο Χαμενεΐ, ο Νετανιάχου θέλει σύμμαχο τον λαό του Ιράν