Κεραυνός μοίρασε στα δύο  Μιναρέ στην Περιστερώνα (pic)

Στα δύο μοιράστηκε ο Μιναρές που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Περιστερώνα της επαρχίας Λευκωσίας μετά την χθεσινή κακοκαιρία.


Κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τον πρώτο μεγάλο κεραυνό γύρω στις 11:00 χθες το βραδύ ενώ ο ισχυρότερος κεραυνός που κτύπησε την στέγη του Μιναρέ έγινε αντιληπτός γύρω στις 12:30 ταρακουνώντας όλη την περιοχή.  Οι κάτοικοι βγήκαν έξω έντρομοι ενώ υπάρχει αποκοπή του ηλεκτρικού  ρεύματος  μέχρι και αυτή τη στιγμή, αφού ο κεραυνός επηρέασε τους ηλεκτρικούς πασσάλους.


Ο  κ. Μιχαλάκης Φωτίου,  κοινοτάρχης της περιοχής μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ online ανάφερε πως η κοινότητα βρίσκεται σε συναγερμό αφού το κτύπημα θεωρείται επικίνδυνο για τα γύρω σπίτια, αφού η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη.
«Ο Μιναρές έχει σχεδόν μοιραστεί στα δύο και πρέπει με κάποιο τρόπο να στηριχθεί ώστε να μην γίνουν ατυχήματα στην περίπτωση πτώσης μέρους από αυτό»


Η Κοινότητα αλλά και το Συμβούλιο βρίσκονται επιφυλακή ενώ ενημερώθηκε το Τμήμα Αρχαιοτήτων και οι  Τεχνικές Υπηρεσίες αλλά και στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για αποκατάσταση της βλάβης

 

 
 

Δειτε Επισης