«Δεν θα είναι εύκολα με ΑΠΟΕΛ!»

Ώρες μετά την κλήρωση της Μπιλμπάο με τον ΑΠΟΕΛ στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, ο Αρίτθ Αντούριθ έκανε έκκληση για ψυχραιμία. Είναι βέβαιο πως ο αντίπαλος της Αθλέτικ δεν έχει το (βαρύ) όνομα άλλων υποψηφίων αντιπάλων, αλλά ο πολύπειρος επιθετικός ζήτησε σεβασμό για τον πρωταθλητή Κύπρου ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος πανηγυρισμός πριν τον επαναληπτικό στη Λευκωσία.
«Ας μην πιστέψει ουδείς ότι θα είναι εύκολο, ο ΑΠΟΕΛ τερμάτισε πρώτος στον όμιλό του και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα. Στην εποχή μας το να νικάς δεν είναι εύκολο», δήλωσε ο 35χρονος άσος. «Από την άλλη, και εντός εισαγωγικών, το Γιουρόπα Λιγκ είναι η διοργάνωση, στην οποία έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες», συμπλήρωσε εννοώντας πως σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας υπάρχουν τα σχεδόν ανυπέρβλητα εμπόδια της Ρεάλ και της Μπαρσελόνα.
Στο περιθώριο της βράβευσής του ως του κορυφαίου σκόρερ της ομάδας ο Αντούριθ παραδέχτηκε ότι ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι πέτυχε γκολ σ’ ένα παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ. Αρχές Νοεμβρίου, λίγο αφ’ ότι είχε γίνει πατέρας για δεύτερη φορά και είχε κληθεί εκ νέου στην εθνική Ισπανίας, ανέλαβε… εργολαβικά το σκοράρισμα στο 5-3 της Μπιλμπάο απέναντι στην Γκενκ.

«Ουδέποτε είχα σημειώσει πέντε τέρματα. Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Υποθέτω ότι με το πέρασμα του χρόνου θα το κάνω, αν και τα τρία ήταν με πέναλτι», δήλωσε ο 35χρονος, στη μνήμη του οποίου έχει χαραχτεί το καλοκαίρι του 2015 που χάρισε αξέχαστες στιγμές στην ομάδα και στο κοινό της. «Απ’ αυτήν την περίοδο θα διαλέξω το πιο άσχημο γκολ, αυτό που πέτυχα στο σούπερ καπ, αλλά πρακτικά μας εξασφάλισε τον τίτλο. Ήταν πολύ συναισθηματικό».