Χριστουγεννιάτικα πακέτα Αγάπης παραδόθηκαν σε άπορους μαθητές του Δήμου Λευκωσίας

Συνολικά 580 χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης σε άπορους μαθητές Δημοτικών σχολείων παρέδωσαν τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι επιταγές παραδόθηκαν στους Διευθυντές των σχολείων σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Στόχος των πακέτων, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι η κάλυψη των αναγκών των 580 παιδιών και των οικογενειών τους σε τρόφιμα και ψυχαγωγία για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το πακέτο αγάπης περιλαμβάνει δωροεπιταγές για ψώνια από τις Υπεραγορές LIDL για προμήθεια τροφίμων και άλλων προϊόντων για το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, τα οποία είναι προϊόν χορηγίας της ΟΠΑΠ Κύπρου, της Φιλανθρωπικής Εταιρείας «Αγκαλιάζω» και των Υπεραγορών LIDL. Επιπλέον, στα πακέτα περιλαμβάνονται κουπόνια γενικής εισόδου στην Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη που λειτουργεί την περίοδο των γιορτών στη Λεωφόρο Χριστουγέννων (στο ειδικά διαμορφωμένο τμήμα της Λεωφόρου Μακαρίου), προσφορά της εταιρείας Vali Amusements Ltd.

Τέλος, τα παιδιά και οι γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τη Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση με τίτλο «Παπλωματού» (Θέατρο Μασκαρίνι), που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 στο Οίκημα της ΠΕΟ, προσφορά της Κλαδικής Καλλιτεχνών της ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ.

Επιπλέον, η Φιλανθρωπική Εταιρεία «Αγκαλιάζω», πέραν των χριστουγεννιάτικων πακέτων αγάπης, χορήγησε εισφορά για κάλυψη μέρους των αναγκών της λειτουργίας του προγράμματος κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων που υλοποιείται από το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας και αφορά παιδιά μονογενεϊκών, πολύτεκνων, άνεργων και χαμηλών κοινωνικο-οικονομικών στρωμάτων. Μέσα από το πρόγραμμα παρέχεται στα παιδιά φύλαξη και δημιουργική απασχόληση από εγκεκριμένο κατ΄ οίκον φροντιστή, με παροχή προγεύματος και γεύματος.

Ο κ. Γιωρκάτζης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εταιρειών και των οργανώσεων για τη γενναιόδωρή τους προσφορά, μέσα από την οποία στηρίζονται έμπρακτα οι δημότες Λευκωσίας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, αναφέροντας ότι τα πακέτα Αγάπης αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι υπάρχει ενδιαφέρον, ευαισθητοποίηση και ανθρωπιά απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, και ειδικότερα οι επιπτώσεις τους στα παιδιά.


ΠΗΓΗ:ΚΥΠE

Δειτε Επισης

Στη διάθεση του κοινού το Tax For All
Ξεκαθάρισε τις σκιές για απαγόρευση κινητών η Μιχαηλίδου-Πυρά από ΑΚΕΛ για αποτυχία εφαρμογής νόμων
Κυρίως αίθριος σήμερα ο καιρός-Στους 32 βαθμούς θα ανέλθει η θερμοκρασία
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά