Δεν αλλάζει η θερινή ώρα στην Τουρκία
15:00 - 14 Δεκεμβρίου 2016

Η θερινή ώρα θα συνεχιστεί στην Τουρκία, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμιά κίνηση για αλλαγή της θερινής ώρα λόγω παραπόνων που έχουν εκφραστεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, το τουρκικό υπουργείο υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση στο θέμα της ώρας και στόχος είναι να συνεχιστεί η εφαρμογή αυτή η οποία εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι φέτος εφαρμόστηκε ένας στόχος πολλών χρόνων και πως με την εφαρμογή αυτή εξοικονομούνται 2,5 δις τουρκικές λίρες. Ταυτόχρονα η εφαρμογή αυτή αποσκοπεί στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται με την ξαφνική συσκότιση που επέρχεται κατά τη διάρκεια της ημέρας με το χειμερινό ωράριο.
Το Υπουργείο Ενέργειας θεωρεί ότι με τη συνεχή εφαρμογή του θερινού ωραρίου μόνο στη δημόσια υπηρεσία μπορεί να εξοικονομηθεί ένα δις τουρκικές λίρες μεταξύ των ωρών 8.00 και 17.00.
Νωρίτερα σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας θα μελετούσε ξανά το θέμα της αλλαγής της ώρας έπειτα από παράπονα που φτάνουν καθημερινά στο υπουργείο.
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ