Υπόθεση ΣΑΠΑ: “Σπιλωμένος μάρτυρας ο Χειμαρίδης”

Μετά από μια διακοπή ενάμισι περίπου μήνα συνεχίστηκε σήμερα  στις 09:00 το πρωί  ενώπιον του μόνιμου κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο η πολύκροτη υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, για τις  τελικές αγορεύσεις.
 
Η σημερινή δικάσιμος ξεκίνησε με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Γιώργου Μιχαηλίδη, δικηγόρου Χρίστου Χατζηλοίζου.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον πελάτη του είπε ο κ. Χατζηλοίζου αφορούν τα συμβόλαια Ε’και Β’ της δεύτερης φάσης εκτέλεσης του αποχετευτικού συστήματος που ανέλαβαν οι εταιρείες MEDCO CONSTRUCTIONS και LOIZOS IORDANOYS LTD.

Ο κ. Χατζηλοίζου ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Α. Χειμαρίδης είπε στην κατάθεση του ότι απειλήθηκε από τον Σάββα Βέργα ενώ η Δήμητρα Καραντώκη Εκτελεστική πρόεδρος της Εργοληπτικής εταιρείας Medcon και  μάρτυρας κατηγορίας είπε ότι δεχόταν άμεσες απειλές από τους Βέργα και Μαλληκίδη.

Διερωτήθηκε μάλιστα κατά πόσο ένας μάρτυρας που καταστρέφει το σκληρό δίσκο του υπολογιστή του, θεωρείται αξιόπιστος μάρτυρας στο δικαστήριο και ακολούθως  ο κ. Χατζηλοίζου ανέφερε πως ο Εκτελεστικός Διευθυντής της MEDCON είναι σπιλωμένος και συναυτουργός.

Είναι η θέση της Υπεράσπισης του 1ου Κατηγορούμενου  είπε ο κ. Χατζηλοίζου και επανέλαβε ότι ο Χειμαρίδης, δεν είναι μάρτυρας αξιόπιστος και που είπε την αλήθεια  στο Δικαστήριο.

Ο συνήγορος  υπεράσπισης του κ Γιώργου Μιχαηλίδη ανέφερε πως ο Λοίζος Ιορδάνους δεν έδωσε ποτέ χρήματα στον πελάτη του αλλά τα χρήματα τα πήρε ο τέως ΓΔ του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης, αλλά ούτε, έγινε συνάντηση στο γραφείο του πελάτη του με στόχο τον χρηματισμό.

Ακολούθως σχολιάζοντας την μαρτυρία του Ευτύχιου Μαλληκίδη, ο κ. Χατζηλοίζου χαρακτήρισε την μαρτυρία του  Μαλληκίδη σπιλωμένη και μολυσμένη λέγοντας πως ο Μαλληκίδης  είναι συνεργός και πως η μαρτυρία του,  κλονίζουν την αξιοπιστία του.

Θέση συνέχισε, της υπεράσπισης του  Γιώργου Μιχαηλίδη είναι ότι τα γεγονότα όπως τα παρουσίασε ο Σάββας Βέργας είναι ψέματα και σκέψεις για να εναρμονίσει την μαρτυρία του με την μαρτυρία του Ε. Μαλληκίδη.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής. Την κατηγορούσα αρχή εκπροσωπούν στην υπόθεση ΣΑΠΑ ο Ανώτερος Δικηγόρος της Δημοκρατίας Νίνος Κέκκος και ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηλοίζου. Η εκδίκαση της υπόθεσης ΣΑΠΑ επαναπρογραμματίστηκε για τις 9.1.2017 και 13.1.2017 με τις αγορεύσεις των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης.

Δειτε Επισης

Πρόστιμο καμπάνα σε δύο εταιρίες για θέματα ασφάλειας στην εργασία
Αθώοι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 24χρονης-Βίντεο γύρισε μπούμερανγκ την υπόθεση, αναξιόπιστη η μάρτυρας
Εργασίες καθαρισμού οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου–Λάρνακας
Το Εφετείο μείωσε στο μισό ποινή φυλάκισης για σεξουαλικές πράξεις με ανήλικη
Πυρκαγιά σε γεννήτρια στον ιππόδρομο στον Άγιο Δομέτιο
Απαντά για τα προσκλητήρια σε υπηρεσιακούς φακέλους ο Αρχηγός-Δηλώνει πως ήταν εν αγνοία του, πλήρωσε το κόστος
Επιτέθηκαν σε 15χρονο και του έκλεψαν τη φανέλα που φορούσε-Χειροπέδες σε δύο ανήλικους
Πυρκαγιά σε συνεργείο επιδιόρθωσης οχημάτων στην Τίμη-Εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητο
Καταζητείτο από τις γερμανικές Αρχές και τον έπιασαν στο αεροδρόμιο Πάφου-Χειροπέδες σε 68χρονο
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για διάρρηξη και κλοπή εκκλησίας στην Αγία Νάπα (pics)