«Παγώνει» η προσπάθεια των Συμβασιούχων Οπλιτών για δημιουργία Συλλόγου

Στο κενό έχει πέσει η προσπάθεια των Συμβασιούχων Οπλιτών για οργάνωση και δημιουργία ενός Συνδέσμου με σκοπό να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους οπλίτες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης –Συμβασιούχοι Οπλίτες Εθνικής Φρουράς –ΣΥΟΠ ΕΦ (Facebook),η δημιουργία συλλόγου αποτελεί βάσει νόμου πειθαρχικό αδίκημα, αφού η σύμβαση που έχουν υπογράψει ανήκει στον «περί Εθνικής Φρουράς νόμο», ο οποίος ισχύει για τους κληρωτούς.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από νομικούς δεν δικαιούμαστε να ιδρύσουμε οποιοδήποτε Σύνδεσμο ή Σύλλογο και μάλιστα θεωρείτε πειθαρχικό αδίκημα.
Επίσης, γι' αυτούς που έχουν την απορία "γιατί δεν μπαίνουμε στον Σύνδεσμο Υπαξιωματικών;" η απάντηση είναι ότι εμείς οι ΣΥΟΠ υπογράψαμε σύμβαση στην οποία ισχύει ο "ο περί Εθνικής Φρουράς Νόμος", ενώ οι Υπαξιωματικοί έχουν υπογράψει συμβόλαιο στο οποίο ισχύει ο "Ο περί Στρατού της Δημοκρατίας Νόμος" με αποτέλεσμα να μην μας καλύπτει το καταστατικό του Συνδέσμου Υπαξιωματικών.
Με απλά λόγια "Ο περί Εθνικής Φρουράς Νόμος" είναι αυτός που ισχύει και για τους κληρωτούς.

 

Δειτε Επισης

Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
ΟΣΑΚ: Στόχος και αποστολή το συμφέρον των Κυπρίων ασθενών
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Εγκρίθηκε τροποποίηση για απαγόρευση πώλησης ακινήτων σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Κύπρο
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Βουλή κατά του νομοσχεδίου για διαδηλώσεις
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις