Βγαίνουν επιθετικά κατά του ενδιάμεσου Προεδρικό και Πινδάρου

Την τακτική της επιθετικής πολιτικής κατά των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου επιλέγουν να εφαρμόσουν πλέον Προεδρικό και Πινδάρου, διαπιστώνοντας πως φαίνεται να χάνεται πια κάθε γέφυρα επικοινωνίας μαζί τους και ότι το μέτωπο που έχει στηθεί από τις αντιπολιτευόμενες στο Κυπριακό πολιτικές δυνάμεις είναι αποφασισμένο ν’ αποδομήσει με κάθε τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις προσπάθειες του για λύση του Κυπριακού.
 
Συναφώς, ξεκάθαρες υπήρξαν οι σχετικές οδηγίες που έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε χθες στο Προεδρικό, στους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης και στους υπουργούς της Κυβέρνησης: Να μην αφήνουν να πέφτει τίποτα κάτω και να δίνουν πιο δυναμικές και αποφασιστικές απαντήσεις στους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
 
Θέση του Προέδρου Αναστασιάδη είναι ότι τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, με προεξάρχοντες το ΔΗΚΟ και τον πρόεδρό του, στήνουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο στο Κυπριακό επί της μεθόδου της διαστρέβλωσης των πραγματικοτήτων και της ανυπόστατης κινδυνολογίας. Γεγονός που όπως ξεκαθαρίζει-και όπως διαμήνυσε στους βουλευτές του ΔΗΣΥ ο Νίκος Αναστασιάδης- δεν μπορεί και δεν πρέπει ν’ αφήνεται να περνά ελαφρά τη καρδία.
 
Ενόψει τούτων, αλλά και ένεκα του γεγονότος πως και στα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης το κυβερνητικό στρατόπεδο καθίσταται σαφές πως καλείται να παίξει μόνο εναντίον όλων, Προεδρικό και ΔΗΣΥ συμφώνησαν πως είναι απαραίτητο να βελτιώσουν την μεταξύ τους επικοινωνία και συντονισμό, καθότι υπάρχει εκατέρωθεν η παραδοχή πως μέχρι σήμερα η επικοινωνία και συντονισμός αυτός δεν υπήρξαν στον βαθμό που θα έπρεπε να ήταν, με αποτέλεσμα ν’ αδικείται πρώτα και κύρια το παραχθέν κυβερνητικό έργο σε όλους τους τομείς. Ενώ ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, να κτίζεται κλίμα από τον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στην κοινωνία, που πόρρω απέχει από τα πραγματικά δεδομένα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τη δυσφορία του για τη στάση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν απέκρυψε ούτε και στο πλαίσιο χθεσινοβραδινής συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση «Σίγμα», κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση και ψέματα που δεν μπορούν να γίνουν ανεχτά.

 

Δειτε Επισης

Την ετοιμότητα της ΚΔ έναντι προκλήσεων μεταναστευτικού εξέφρασε ο Υφ. Μετανάστευσης
Τατάρ και Ερτουγρoύλογλου ευχαρίστησαν Ερντογάν για την ομιλία του στην ΓΣ
Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας εξέφρασαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου
Θα απαντήσει στον Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος
Τα κρούσματα… παραξενιάς συνεχίζονται στον άβολο κόσμο της συμπολίτευσης
Πήρε το πάνω χέρι από Κουλία και Αννίτα ο Πρόεδρος με τον διορισμό Γενικού Ελεγκτή
Αποδέχεται τριμερή ο Ερντογάν αλλά για να συζητηθούν... εναλλακτικές της ομοσπονδίας
Σειρά επαφών με αρχηγούς και εκπροσώπους κρατών είχε ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Την αντίθεσή τους στη λύση δύο κρατών εξέφρασαν 33 οργανώσεις και κόμματα στα κατεχόμενα
Ούτε λέξη για το Κυπριακό από την Άγκυρα μετά την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν