Βγαίνουν επιθετικά κατά του ενδιάμεσου Προεδρικό και Πινδάρου

Την τακτική της επιθετικής πολιτικής κατά των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου επιλέγουν να εφαρμόσουν πλέον Προεδρικό και Πινδάρου, διαπιστώνοντας πως φαίνεται να χάνεται πια κάθε γέφυρα επικοινωνίας μαζί τους και ότι το μέτωπο που έχει στηθεί από τις αντιπολιτευόμενες στο Κυπριακό πολιτικές δυνάμεις είναι αποφασισμένο ν’ αποδομήσει με κάθε τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις προσπάθειες του για λύση του Κυπριακού.
 
Συναφώς, ξεκάθαρες υπήρξαν οι σχετικές οδηγίες που έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε χθες στο Προεδρικό, στους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης και στους υπουργούς της Κυβέρνησης: Να μην αφήνουν να πέφτει τίποτα κάτω και να δίνουν πιο δυναμικές και αποφασιστικές απαντήσεις στους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
 
Θέση του Προέδρου Αναστασιάδη είναι ότι τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, με προεξάρχοντες το ΔΗΚΟ και τον πρόεδρό του, στήνουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο στο Κυπριακό επί της μεθόδου της διαστρέβλωσης των πραγματικοτήτων και της ανυπόστατης κινδυνολογίας. Γεγονός που όπως ξεκαθαρίζει-και όπως διαμήνυσε στους βουλευτές του ΔΗΣΥ ο Νίκος Αναστασιάδης- δεν μπορεί και δεν πρέπει ν’ αφήνεται να περνά ελαφρά τη καρδία.
 
Ενόψει τούτων, αλλά και ένεκα του γεγονότος πως και στα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης το κυβερνητικό στρατόπεδο καθίσταται σαφές πως καλείται να παίξει μόνο εναντίον όλων, Προεδρικό και ΔΗΣΥ συμφώνησαν πως είναι απαραίτητο να βελτιώσουν την μεταξύ τους επικοινωνία και συντονισμό, καθότι υπάρχει εκατέρωθεν η παραδοχή πως μέχρι σήμερα η επικοινωνία και συντονισμός αυτός δεν υπήρξαν στον βαθμό που θα έπρεπε να ήταν, με αποτέλεσμα ν’ αδικείται πρώτα και κύρια το παραχθέν κυβερνητικό έργο σε όλους τους τομείς. Ενώ ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, να κτίζεται κλίμα από τον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στην κοινωνία, που πόρρω απέχει από τα πραγματικά δεδομένα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τη δυσφορία του για τη στάση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν απέκρυψε ούτε και στο πλαίσιο χθεσινοβραδινής συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση «Σίγμα», κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση και ψέματα που δεν μπορούν να γίνουν ανεχτά.

 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι-Σημαντική επίσκεψη μετά από 23 χρόνια
Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Συμμετέχουν Κύπριοι στο κίνημα «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα»-Απευθύνουν έκκληση για στήριξη
Συντάχθηκε για προσωρινή παύση εξορύξεων στη θάλασσα ο Πρόεδρος-Εν αναμονή επιστημονικών δεδομένων
Τραβούν τέρμα το σχοινί οι Τούρκοι-Ανακοινώνει χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού το ψευδοκράτος
Συναντήθηκε με Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ενημερώθηκε για τις επαφές Ολγκίν στην Τουρκία
Συνομίλησαν για το Κυπριακό και για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Πρόεδρος και Αμπντάλλα
Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Πρόεδρος-Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας
Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο