Βγήκαν σαν τους σαλίγκαρους διαρρήκτες στη Λεμεσό

Οι χθεσινοβραδινές βροχές που έπεφταν κατά διαστήματα στη Λεμεσό, δεν έβγαλαν μόνο σαλίγκαρους στους δρόμους, αλλά και διαρρήκτες που κυριολεκτικά ρήμαξαν καταστήματα στην δυτική πλευρά της πόλης.
Έχοντας ως κάλυψη το σκοτάδι, αλλά και τη βροχή που περιόριζε την διακίνηση του κόσμου οι επιτήδειοι διέρρηξαν 9 καταστήματα στις περιοχές Ζακακίου και Ομονοίας. Οι κλοπές σε επαγγελματικά υποστατικά, όπως καταστήματα τροφίμων, καφενεία και κομμωτήρια αφορούσαν μικροποσά, είδη κατανάλωσης, αλλά κι εξοπλισμό. Σύμφωνα με την Αστυνομία μεγαλύτερες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις διαρρήξεις των υποστατικών, παρά από τα χρήματα και τα είδη που κλάπηκαν.    
 
 Η Αστυνομία προειδοποιεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει μέτρα προστασίας της περιουσίας του, καθώς παραμονές γιορτών εντείνονται οι δραστηριότητες των επιτηδείων, καθώς κι ο αριθμός τους. Έχει διαπιστωθεί πως στην Κύπρο φθάνουν και άτομα από το εξωτερικό, που με την μεσολάβηση προσώπων που είναι εγκατεστημένα στο νησί, εντάσσονται σε ομάδες παρανόμων. Στα «χέρια της Αστυνομίας Λεμεσού», μετά από πληροφορία πολίτη, «έπεσαν» τρεις ομογενείς από την Γεωργία, ηλικίας 23 μέχρι 33 χρόνων. Στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως με το οποίο κυκλοφορούσαν εντοπίστηκαν κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία κι ένα αεροβόλο πιστόλι. Ανακρινόμενοι οι ύποπτοι παραδέχτηκαν πως εμπλέκονται σε 8 διαρρήξεις κατοικιών στην περιοχή Γερμασόγειας, από τις οποίες αποκόμισαν σε χρήματα και κοσμήματα περιουσία που ξεπερνά σε αξία τα 15 χιλιάδες ευρώ. Ο 33χρονος ύποπτος, που διαμένει μόνιμα στη Λεμεσό, θεωρείται ο εγκέφαλος της σπείρας, ενώ τα δύο μέλη της ομάδας, που έφθασαν πρόσφατα στην Κύπρο, μέσω Ελλάδας, ήρθαν με αποκλειστική αποστολή την συμμετοχή τους σε διαρρήξεις κατοικιών. Η Αστυνομία αναμένει τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα για παραπομπή των 3 συλληφθέντων στο Κακουργιοδικείο.

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη της 14χρονης Έλενας από την οικία της στη Λεμεσό (pic)
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Καταζητούνται ο 43χρονος Παναγιώτης και η 25χρονη Μαρία για διάρρηξη και κλοπή (pic)
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pic)
Παίρνει θέση για την παύση Ελεγκτή ο ΠΔΣ και απαντά στις επικρίσεις για τους δικαστές
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
Αναζητείται από την Αστυνομία για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα (pics)
Στις φλόγες υποστατικό από τσίγκους-Επεκτάθηκε σε φοινικόδεντρα
Ψάχνει μαρτυρίες η Αστυνομία για το θανατηφόρο με θύμα τον 16χρονο Χαράλαμπο
Δέκα πρόσωπα επιτέθηκαν σε πατέρα και τους δύο γιους του ενώ έφευγαν από το τζαμί