Ρετιρέ για τρεις μετά από πέντε χρόνια!

Το πέρας της πρώτης αγωνιστικής του β’ γύρου στο πρωτάθλημα CYTA 2016/17 έφερε ΑΕΚ, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ να… συνωστίζονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Η πολυκοσμία στο ρετιρέ δεν είναι κάτι το καινοφανές, δεν απαντάται ωστόσο και ιδιαίτερα συχνά.
Για παράδειγμα τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή -και εξαιρουμένων των πρώτων αγωνιστικών, όπου οι ισοβαθμίες είναι αναμενόμενες και… αναπόφευκτες- είχαμε τελευταία φορά στην πέμπτη αγωνιστική της περασμένης περιόδου, όταν ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και ΑΕΚ είχαν από 13 βαθμούς.
Την περίοδο 2013/14 μετά το πέρας έξι αγωνιστικών την πρώτη θέση μοιράζονταν η Ανόρθωση, ο Ερμής και ο Απόλλων έχοντας από 15 βαθμούς ο καθένας. Προ τετραετίας, τη σεζόν 2012/13, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και ΑΕΚ ισοβαθμούσαν στην κορυφή (22π.).
Για να βρούμε, όμως, την τελευταία φορά που καταγράφηκε τριπλή ισοβαθμία στο ρετιρέ σε προχωρημένο στάδιο του πρωταθλήματος πρέπει να γυρίσουμε πέντε χρόνια πίσω και δη στη 17η αγωνιστική της περιόδου 2011/12, όταν Ομόνοια, Ανόρθωση και ΑΕΛ είχαν από 37 βαθμούς εκάστη.