Ακόμα ένας πρώην στρατιωτικός στην κυβέρνηση Τραμπ

Συνεχίζοντας να στελεχώνει το υπουργικό του συμβούλιο,  ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε άλλον έναν απόστρατο στρατηγό ως επικεφαλής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας. Όπως ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, ο στρατηγός εν αποστρατεία Τζον Κέλι, 66 ετών, θα είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Πρόκειται για το υπουργείο που έχει επιφορτιστεί με το θέμα της μετανάστευσης, όπως διευκρινίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

«O στρατηγός Τζον Κέλι, ο οποίος αγωνίστηκε επί πολλά χρόνια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εντός των συνόρων μας, είναι η ιδανική επιλογή για το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας», δήλωσε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ως υπουργός, ο Κέλι θα ευθύνεται για την ασφάλεια συνόρων εναντίον παράνομων μεταναστών, την προστασία του προέδρου, θα διαχειρίζεται φυσικές καταστροφές και θα συντονίζει τις υπηρεσίες πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας. Προτού αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ήταν επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης, υπεύθυνος για τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και σχέσεις με τη Λατινική Αμερική και τις χώρες της Καραϊβικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της αμερικανικής στρατιωτικής φυλακής-κολαστήριο στον Κόλπο του Γκουαντάναμο της Κούβας.

O Κέλι είναι ο τρίτος στρατηγός εν αποστρατεία που έχει διορίσει ο Τραμπ σε υψηλό αξίωμα. Πέρυσι είχε δηλώσει στο Κογκρέσο ότι, η έλλειψη ασφάλειας στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού αποτελούσε απειλή για την Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΗ: .protothema.gr

Δειτε Επισης

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι εξουδετέρωσε περισσότερα από 100 ουκρανικά drones
Αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη
Γονείς βασάνιζαν την 3χρονη κορούλα τους για μέρες πριν πεθάνει-Καταδικάστηκαν σε ισόβια
Νεκροί μητέρα και παιδί μετά από επίθεση drones της Ουκρανίας στη Ρωσία
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών
Οργή στη Νιγηρία για τον ομαδικό γάμο 100 κοριτσιών και νεαρών γυναικών
Η Λετονία συνέλαβε δύο υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: «Είστε προδότες... ζήτω η Ουκρανία» φώναζε ο Τσιντούλα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στη Σλοβακία
Οι Χούτι απειλούν με νέες επιθέσεις σε όλα τα πλοία που έχουν προορισμό το Ισραήλ