Τουλάχιστον 34 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον περιοχής που ελέγχει το ΙΚ στη Συρία

Τουλάχιστον 34 άμαχοι, ανάμεσά τους 11 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικά πλήγματα τα οποία στοχοθέτησαν μια περιοχή η οποία ελέγχεται από τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές" σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην κοινότητα Ουκαϊριμπάτ και πολλά κοντινά χωριά, στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.
Η συγκεκριμένη περιοχή τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του ΙΚ, οι οποίοι ανακατέλαβαν την Κυριακή την Παλμύρα, μια πόλη όπου υπάρχουν ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικοί τόποι, στη γειτονική επαρχία Χομς.

"Από την έναρξη (σ.σ. την περασμένη εβδομάδα) της επίθεσης (του ΙΚ) στην Παλμύρα, αυτή η περιοχή έχει υποστεί επανειλημμένους βομβαρδισμούς", τόνισε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Δεν ήταν δυνατό να γίνει κάποια εκτίμηση για το εάν τα αεροπορικά πλήγματα εξαπολύθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία του συριακού καθεστώτος ή αυτή της Ρωσίας, η οποία έχει επέμβει στη Συρία για να υποστηρίξει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

Εξάλλου, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για "δεκάδες κρούσματα ασφυξίας", χωρίς όμως να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει προς το παρόν ότι οφείλονταν σε επίθεση με χημικά όπλα.
Έπειτα από έναν χρόνο και πλέον έρευνας, μια ομάδα ειδικών που εστάλησαν στη Συρία από τον ΟΗΕ τον Αύγουστο του 2015 για να εξακριβώσουν ποιον βαρύνουν οι ευθύνες για τις επιθέσεις με χημικά όπλα που έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συριακό καθεστώς προχώρησε στη ρίψη από ελικόπτερα αερίου χλωρίου σε τρεις κοινότητες στη βόρεια Συρία το 2014 και το 2015 και ότι το ΙΚ διέπραξε τουλάχιστον μία επίθεση με αέριο μουστάρδας τον Αύγουστο του 2015.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάμαλα Χάρις: «Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω»
Σε τρομοκρατικά κίνητρα ενδέχεται να οφείλεται η επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία
Παγκόσμια φρενίτιδα στην πρεμιέρα της κυκλοφορίας του iPhone 16-Ουρές απο ΗΠΑ μέχρι Ρωσία
Ποιος ήταν ο «Παγκόσμιος Τρομοκράτης» της Χεζμπολάχ, στόχος των Ισραηλινών στην αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Τουλάχιστον 8 νεκροί μετά από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό-Νεκρός και ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολά
Ο Νετανιάχου αναβάλλει την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη λόγω της κατάστασης στο βόρειο Ισραήλ
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ ο στόχος της επίθεσης στη Βηρυτό-Τρεις νεκροί και 17 τραυματίες
Η Χεζμπολάχ παρέδιδε στα μέλη της νέους βομβητές λίγο προτού αυτοί εκραγούν
Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ-Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή»
Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία