Φαβορί για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil

Την προσεχή εβδομάδα πρόκειται να ανακοινωθεί η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για το άτομο που θα ηγηθεί της αμερικανικής διπλωματίας και σύμφωνα με πηγές από την επιτροπή που χειρίζεται τα ζητήματα μετάβασης της εξουσίας, στην κορυφή των προτιμήσεων του εκλελεγμένου προέδρου βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού γίγαντα Exxon Mobil, Ρεξ Τίλερσον.
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε το Σάββατο στη Νέα Υόρκη με τον κ. Τίλερσον για περισσότερες από δύο ώρες και δύο από τους στενούς συμβούλους του νεοεκλεγέντα προέδρου, ο Στίβεν Μπάνον κι ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, φέρονται να χαρακτήρισαν τον υποψήφιο ότι ανήκει σε διαφορετική κατηγορία από τους υπόλοιπους που εξετάζονται.
 
Ο εκπρόσωπος του κ. Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, σε μήνυμα που ανάρτησε στο τουίτερ ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία ανακοίνωση για το υποψήφιο υπουργό Εξωτερικών, πριν την επόμενη εβδομάδα. Από την άλλη, σύμφωνα με πηγές κοντά στον νέο πρόεδρο, ο κ. Τραμπ συνεχίζει να εξετάζει την πιθανότητα διορισμού στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Μιτ Ρόμνεϊ, Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου το 2012, τον οποίο υποστηρίζει ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους.

Η πιθανότητα διορισμού του διευθύντοντα συμβούλου της Exxon Mobil, στην πολύ ευαίσθητη θέση του υπουργού Εξωτερικών, αντιμετωπίστηκε με έντονο σκεπτικισμό, ακόμη και από επιφανείς παράγοντες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εξ αιτίας των επιχειρηματικών δεσμών του Ρεξ Τίλερσον με την Ρωσία και τις προσωπικές του σχέσεις με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο διορισμός πάντως του υπουργού Εξωτερικών και κάθε άλλου μέλους της αμερικανικής κυβέρνησης υπόκειται στην έγκριση της Γερουσίας.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Σε τρομοκρατικά κίνητρα ενδέχεται να οφείλεται η επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία
Παγκόσμια φρενίτιδα στην πρεμιέρα της κυκλοφορίας του iPhone 16-Ουρές απο ΗΠΑ μέχρι Ρωσία
Ποιος ήταν ο «Παγκόσμιος Τρομοκράτης» της Χεζμπολάχ, στόχος των Ισραηλινών στην αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Τουλάχιστον 8 νεκροί μετά από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό-Νεκρός και ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολά
Ο Νετανιάχου αναβάλλει την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη λόγω της κατάστασης στο βόρειο Ισραήλ
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ ο στόχος της επίθεσης στη Βηρυτό-Τρεις νεκροί και 17 τραυματίες
Η Χεζμπολάχ παρέδιδε στα μέλη της νέους βομβητές λίγο προτού αυτοί εκραγούν
Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ-Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή»
Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό