Τελέστηκε το όγδοο ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το όγδοο ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά.
 
Για να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις, ακόμη και τυχόν ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία, καλό είναι να αποφύγουμε με κάθε τρόπο να φθάσουμε σε ένα νέο δημοψήφισμα, ανέφερε στην ομιλία του στο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αγγελος Συρίγος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην ομιλία του ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε στο διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου πριν το δημοψήφισμα του 2004 και τη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό καθώς, όπως είπε, η Κύπρος περνά τις κρισιμότερες ώρες της μετά το δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν. Η εικόνα που έχουμε μπροστά μας δεν είναι ακόμη εντελώς καθαρή, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται επί πολλών θεμάτων, ενώ υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για κρίσιμα ζητήματα με σοβαρότερα ίσως αυτά του εδαφικού, της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

“Στα διλήμματα που δημιουργούνται σε αυτήν τη φάση, οι συμβουλές που θα είχε να μας δώσει ο Τάσσος Παπαδόπουλος, εάν ήταν ακόμη ανάμεσά μας, θα ήσαν πολύτιμες και μοναδικές”.

Ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλλήκαρος, που παραβρέθηκε στο μνημόσυνο, είπε σε δηλώσεις του πως ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν ένας άνθρωπος “που αγωνίστηκε για την πατρίδα μας, ένας άνθρωπος που η στάση του είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε εμείς σήμερα κράτος πλήρες αναγνωρισμένο, το οποίο αποτελεί την ασπίδα μας”.

Αυτό το κράτος συνέχισε, “πρέπει να το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού. Ο μόνος τρόπος κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι με τη δική μας θέληση και την δική μας υπογραφή”.
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»