Τσαβούσογλου : Οι σύροι αντάρτες κινδυνεύουν να σκοτωθούν σε άλλα μέρη της Συρίας

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως οι δυνάμεις των σύρων ανταρτών κινδυνεύουν να σκοτωθούν αλλού αν εγκαταλείψουν το Χαλέπι και εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον οι συνομιλίες που διεξάγουν οι υποστηρικτές τους στο Παρίσι θα αποφέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

"Τι θα συμβεί στις δυνάμεις των ανταρτών αν φύγουν από το Χαλέπι; Δεν θα σκοτωθούν σε άλλα μέρη;" δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT από το Παρίσι, προσθέτοντας πως "κανείς δεν φέρνει χειροπιαστές λύσεις" στις συνομιλίες στη Γαλλία.

Υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις πολιορκούν τώρα την αλ-Μπαμπ, το τελευταίο αστικό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο τμήμα της υπαίθρου του Χαλεπίου. Η προώθησή τους θα τους φέρει πιθανότατα αντιμέτωπους τόσο με κούρδους μαχητές όσο και με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δειτε Επισης

Ζελενσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός
ΗΠΑ: Το Πεκίνο πρόθυμο για τον επαναπροσδιορισμό διμερών εμπορικών σχέσεων
Διαφωνίες για Γάζα και Ιράν δυσκολεύουν την σχέση του Τραμπ με τον Νετανιάχου
ΒΒC: O Πούτιν ίσως ζήτησε απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία για να διασπάσει το μέτωπο ΗΠΑ και Ευρώπης
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για το φάσμα ενός παγκόσμιου πολέμου
Πλήρης αποδοχή του σχεδίου Τραμπ για αποστολή βοήθειας στη Γάζα από το Ισραήλ
Μερτς: Πολύ ανεπαρκής η πρόταση του Πούτιν για συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας
Περιμένει τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη για διαπραγματεύσεις με Ουκρανία ο Ερντογάν-«Παράθυρο ευκαιρίας για ειρήνη»
Ερντογάν σε Μακρόν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας
Ένας από τους τελευταίους εν ζωή κρατούμενους του Αλκατράζ θυμάται όσα έζησε-Δεν θέλει να ξανανοίξει