ΑΕΛ: 4Χ4 και… κορυφή! (vid, gallery)

Στον αστερισμό του τρία κύλησε για την ΑΕΛ η πρώτη αγωνιστική του β’ γύρου στο πρωτάθλημα CYTA 2016/17. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου επικράτησε 3-1 της Δερύνειας στο «Τάσος Μάρκου» (σ.σ. τρίτη εκτός έδρας νίκη με τριάρα μετά από αυτές απέναντι σε Δόξα και Άρη), πήρε τους τρεις βαθμούς και φτάνοντας τους 33 «σκαρφάλωσε» στην κορυφή αναμένοντας την έκβαση του αυριανού αγώνα Δόξα-ΑΕΚ για να διαπιστώσει, αν θα παραμείνει σε αυτήν.
Για το σύλλογο της Λεμεσού, ο οποίος είχε (ορθώς) ακυρωθέν τέρμα μόλις στο 2’ (οφσάιντ ο Αρουαμπαρένα), σκόρερ χρίστηκαν οι Μέσκα (23’), Μπουένο (44’) και Σόουζα (80’), ενώ δύο ασίστ πιστώθηκε ο Γεωργιάδης και μία ο Μπαμπάνκο. Για την Αναγέννηση είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Βέσλεμ (32’), ενώ στο 86’ είχε δοκάρι ο Θεράποντος.
Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, καθώς η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και βρήκε λύση σε όλα τα προβλήματα που της έβαλε η οικοδέσποινα.
ΔΕΡΥΝΕΙΑ (3-5-2): Μάστρου - Μπαρμπούδης, Ντιαλό, Ευθυμίου - Φωτίου, Σωτηρίου (52’ Θεράποντος) - Βλασόπουλος (77’ Φουρτάδο) - Νατσιόπουλος, Χριστοδούλου (85’ Κάλεζιτς) - Μπριγκίντο, Βέσλεμ.
ΑΕΛ (4-2-3-1): Ρόμο - Αϊρόσα, Ζούνιορ, Σιέλης, Μπαμπάνκο - Σόουζα, Σοάρες - Μέσκα, Μπουένο (76’ Νικολάου), Γεωργιάδης (87’ Ηλία) - Αρουαμπαρένα (69’ Ουέλινγκτον).



Πάμπος Χριστοδούλου: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως το περιμέναμε όλη την εβδομάδα, διότι η Δερύνεια έχει βελτιωθεί. Στο πρώτο μέρος πατούσαμε καλύτερα, προηγηθήκαμε είχαμε την κατοχή, αλλά σε μια ευκαιρία του αντιπάλου δεχθήκαμε την ισοφάριση, από λάθος δικό μας. Το 1-1 μας άγχωσε, διότι η Δερύνεια είναι καλή στην κόντρα, ευτυχώς όμως πετύχαμε το 2-1 λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους κι εκεί κρίθηκαν τα πάντα από πλευράς ψυχολογίας. Στην επανάληψη, μολονότι ένεκα του αγωνιστικού χώρου δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες, νομίζω ότι ήμασταν πιο κοντά στο τρίτο γκολ. Το πετύχαμε κι εκεί τελειώσαν όλα. Δεν παίξαμε, όπως θέλω, αλλά οι παίκτες τα έδωσαν όλα και τώρα κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι»
 
Σάββας Πουρσαϊτίδης: «Είναι σημαντικό να επαινεί την ομάδα σου ένας καταξωιμένος προπονητής, όπως ο Πάμπος Χριστοδούλου, και τον ευχαριστώ για τα καλά λόγια του. Η νίκη της ΑΕΛ είναι δίκαιη, ήταν καλύτερη. Καθοριστικό ήταν το δεύτερο γκολ της λίγο πριν την ανάπαυλα, διότι απογοητευτήκαμε. Είπαμε να ρισκάρουμε στην επανάληψη, αλλά το έργο μας ήταν πολύ δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα με πέντε γκολ παθητικό. Τα παιδιά δίνουν το μάξιμουμ και θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια όσο έχουμε πιθανότητες».