Η α-Χ-ίλλειος πτέρνα ονόματι Τσίρειο! (vid, gallery)

Για ακόμη μια αγωνιστική ο Απόλλων έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό του ψαλιδίζοντας περαιτέρω τις ελπίδες διάκρισής του στην τρέχουσα σεζόν. Οι «γαλάζιοι» έμειναν στο 1-1 με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Τσίρειο» και συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (σ.σ. είχαν προηγηθεί αυτές με ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση) έμειναν στο -8 από την πρωτοπόρο ΑΕΛ.
Όπως και στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις τους οι «γαλάζιοι» άνοιξαν το σκορ, αυτή τη φορά μάλιστα νωρίς (14’ Πιχ), αλλά ακολούθως απέτυχαν να διαχειριστούν ή/και να διερύνουν το προβάδισμά τους, με αποτέλεσμα να κρατήσουν τον αντίπαλο ζωντανό στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος.
Σε αντίθεση με ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση που ισοφάρισαν σε χρονικό σημείο που δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Απόλλωνα, η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε το 1-1 με τον Μακρίεφ στο ξεκίνημα της επανάληψης (51’), ωστόσο η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ όχι μόνο απέτυχε να ανακτήσει το προβάδισμα, αλλά απειλήθηκε περισσότερο και πιο ουσιαστικά με δεύτερο γκολ από τους «ερυθρολεύκους».
Το νέο στραβοπάτημα βρίσκει τον Απόλλωνα να έχει πετάξει πλέον εννέα βαθμούς στο «Τσίρειο» και άλλους τόσους σε παιχνίδια που έχει ανοίξει το σκορ. Μια ανοιχτή πληγή που όσο αιμορραγεί τόσο περισσότερο θα εκτροχιάζει τους «γαλάζιους» από την επίτευξη των στόχων τους.
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-4-2): Βάλε - Λόπες, Βινίσιους, Αγγελή, Γκόμες (78’ Μπάρμπαρο) - Σατσέτι - Μπεντόγια (75’ Πέδρο), Παπουλής - ντα Σίλβα - Πιχ, Σαρδινέρο.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-2-3-1): Βεσελόφσκι - Τσαμπούρης, Γκράσι, Κούσουλος (63’ Άντονιτς), Τσίνα - Σκοπελίτης, Νεάγκου (83’ Φούσκο) - Κολοκούδιας (76’ Μπεμπέ), Αβελάιρας, Μάατσι - Μακρίεφ.