Έγκλημα και τιμωρία! (vid, gallery)

Μέχρι και το 90’ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η Ομόνοια ήταν αγκαλιά με τη νίκη: με το σκορ στο υπέρ της 2-0 η ομάδα του Τζον Κάρβερ ήταν καθ’ οδόν να βγάλει την πρέπουσα (σε μεγάλη ομάδα) αντίδραση στη βαριά ήττα στο clasico και επιστρέφοντας στις επιτυχίες να προσπεράσει τον Απόλλωνα στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.
Το σκηνικό, ωστόσο, ανατράπηκε άρδην στα τρία λεπτά του πρόσθετου χρόνου: αρχικά η αδράνεια της άμυνας σε μια εκτέλεση κόρνερ επέτρεψε στον νεοεισελθόντα Λίλλη να μειώσει σε 2-1. Στην τελευταία φάση του αγώνα, σε σέντρα του Αρτάμπε ο Μπενγκά διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα από τον Χριστοδούλου, στον οποίο έκανε επιθετικό φάουλ με το χέρι. Ο διαιτητής Αναστασίου και ο βοηθός Ιωάννης Λαζάρου δεν το καταλόγισαν και στη συνέχεια της φάσης ο Μασίνουα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2.
 
Δύο γκολ σε εννέα λεπτά
Απέναντι στους «φτεροπόδαρους», οι οποίοι παρατάχθηκαν δίχως κλασικό επιθετικό και με ενδεκάδα που δεν είχαν παρουσιάσει ξανά στον α’ γύρο, η Ομόνοια λειτούργησε καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα, έστω κι αν η πρώτη καλή στιγμή πιστώθηκε στους γηπεδούχους (25’ Άλμπα).
Η υπεροχή της καρποφόρησε στο 38’, όταν από πάσα του Τουρέ ο Μαργκάσα με ασύλληπτο σουτ εντός περιοχής «ξετίναξε» τα δίχτυα του Νουρεντινόσκι. Με την έναρξη της επανάληψης ο Νίκος Παναγιώτου, ο οποίος στο 31’ είχε προχωρήσει σε αναγκαστικγη αλλαγή (Αρτάμπε αντί του τραυματία Κέζου), αντικατέστησε τον Σίργκι με τον Μασίνουα, προκειμένου να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της ομάδας του στην αντίπαλη περιοχή. Τα όποια σχέδιά του, ωστόσο, ανατράπηκαν μόλις στο 47’, όταν ο Κλέιτον με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ διπλασίασε τα τέρματα του «τριφυλλιού».
Ακολούθως οι φιλοξενούμενοι αφοσιώθηκαν κυρίως στη διαχείριση του προβαδίσματός τους, με αποτέλεσμα ο Ερμής να βγει μπροστά και να απολέσει δύο μεγάλες ευκαιρίες (δοκάρι ντε Μέλο στο 69’, χαμένο τετ α τετ Μασίνουα στο 81’), προτού φτάσει στην εντός τριών λεπτών ισοφάριση στις καθυστερήσεις.
ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Νουρεντινόσκι - Σίργκι (46’ Μασίνουα), Μπένγκα, Χριστοφή, ντε Βράις - Κέζος (31’ Αρτάμπε), Μπάουβμαν - Χριστόφ, Μαρτίνιουκ, ντε Μέλο - Άλμπα (77’ Λίλλης).
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-4-2): Χριστοδούλου - Κωνσταντινίδης, Όρσουλιτς, Βύντρα, Σοϊλέδης - Φλορέσκου - Τουρέ (74’ Φυλακτού), Μαργκάσα - Κλέιτον (82’ Κατελάρης) - Ντάρμπισαϊαρ (66’ Ρουσιάς), Σέρινταν.